Pred reprezentančno akcijo ženske članske reprezentance, ki se bo v četrtek na Ptuju pomerila z izbrano vrsto Hrvaške, je v zadnjem krogu avstrijske Bundeslige eksplodirala Anja Milenkovič, sledila pa ji je tudi klubska in reprezentančna soigralka Urška Žganec. Z odlično strelsko formo nadaljuje tudi Natalija Golob, Kaja Eržen pa se je veselila še drugega zadetka v dresu Carinthias Soccer Women. Ines Špelič in Kaja Jerina sta odigrali srečanje proti Ålandu in iztržili pomembno točko. Kristina Erman pa v Italije še naprej bije bitko za naslov državnih prvakinj Italije.


AVSTRIJA
Anja Milenkovič in Urška Žganec sta s Sturmom gostili Union Kleinmünchen ter se veselili zmage s 3:1. Prav vse tri zadetke sta zabili naši reprezentantki in selektorju Robu dokazali, da sta v odlični formi. V 18. minuti je najprej po lepi podaji Anje Milenkovič zabila Urška Žganec, ki nadaljuje z uspešnim strelskim ritmom v spomladanskem delu. Kapetanka reprezentance in ena ključnih igralk Sturma Milenkovič pa je tokrat dobesedno eksplodirala, saj je oba zadetka dosegla na fenomenalen način. Najprej je gostujočo vratarko matirala kar iz kota, drugi zadetek pa dosegla po odlično odmerjenem prostem strelu.

Anja Milenkovič je v odlični formi Foto: Mateja Vodlan
Anja Milenkovič spomladi igra v odlični formi. Foto: Mateja Vodlan

Beljaški Carinthias, klub Kaje Eržen, Lucije Grad, Lare Ivanuše in Lucije Mori, je v 14. krogu avstrijske Bundeslige gostil Landhaus in si priboril pomembne tri točke v borbi za obstanek v ligi. Lucija Mori, Kaja Eržen in Lucija Grad so znova odigrale celotno srečanje, Kaja Eržen pa se je v 75. minuti tekme veselila še drugega zadetka v dresu Carinthiasa in tako skeptikom znova dokazala, da je iz “pravega testa”. Ob tem naj omenimo, da je Lucija Mori še na drugi tekmi zapored zaklenila svoja vrata in se po težki poškodbi vrača v staro formo. LUV Graz, ekipa Martine Potrč in Katje Nežmah, pa v tokratnem krogu avstrijskega prvenstva ni imel sreče, saj sta morali Slovenki s soigralkami priznati premoč Neulengbachu s 7:0. Martina Potrč je odigrala celotno srečanje, medtem, ko je Katja Nežmah z igrišča odšla v 72. minuti in že v 10. minuti tekme prejela tudi rumeni karton.

V drugi avstrijski ligi pa za DFC Leoben blesti Natalija Golob, ki je bila vnovič uspešna in se veselila že trinajstega zadetka v sezoni. Leoben je na gostovanju pri ekipi Landhausen zmagal s 2:0, Natalija pa je v 5. minuti srečanja svojo ekipo povedla v vodstvo in za najboljšo strelko lige zaostaja le za zadetek.

FINSKA
Na Finskem smo bili priča še eni odlični predstavi dveh legionark Ines Špelič in Kaje Jerina. Merilappi je gostoval pri Ålandu in iztržil remi, ki jih ohranja na prvem mestu lestvice finskega prvenstva. Tako Kaja kot tudi Ines sta odigrali celotno srečanje in sta v času, odkar sta prestopili na Finsko, postali pomemben člen Merilappi Uniteda.

Ines Špelič in Kaja Jerina sta se odlično znašli na Finskem. Foto: Mateja Vodlan
Ines Špelič in Kaja Jerina sta se na Finskem odlično znašli. Foto: Mateja Vodlan

ITALIJA
Kristina Erman s soigralkami nadaljuje boj za naslov italijanskega državnega prvaka. Na dveh domačih tekmah je Torres Eurospin, za katerega igra tudi Kristina, premagal svoje tekmice in tako le za dve točki zaostaja za prvouvrščeno Brescio. Kristina je na tekmi proti Veroni sedela na klopi za rezervne igralce in  ni dobila priložnosti, je pa zato zaigrala proti Mozzanici, ko je na igrišče vstopila v 24. minuti srečanja, zamenjala pa je Švicarko Mandly.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Najdražje nogometašice v Sloveniji: Kdo kraljuje na lestvici?

Ženski nogomet je v zadnjih letih v velikem vzponu in pridobiva vse večjo prepoznavnost te…