Pred reprezentančnim premorom so naše “legionarke” v dobri formi, Anjin in Urškin Sturm je zabeležil drugo zmago, Natalija Golob je ob prvem stiku z žogo dosegla zadetek, Lucija Mori pa je še vedno poškodovana. Pamela Begić bo po lažjem pretresu možganov ponovno zaigrala za Florido. Objavljamo tudi izjavo Dominike Čonč glede vpoklica na reprezentančno akcijo.


V Avstriji so nadaljevali s prvenstvom. V Bundesligi je Sturm Graz odigral dve tekmi, najprej je v sedmem krogu gostoval v Innsbrucku, kjer sta morali Anja Milenković in Urška Žganec priznati premoč nasprotnicam, sta pa zato imeli več sreče na včerajšnjem obračunu, ko je Sturm gostil ekipo Carinthias Soccer Women, kjer brani tudi naša Lucija Mori, ki je sicer zaradi poškodbe sedela na klopi za rezervne igralke. Zmago so slavile Štajerke, ki so Korošicam zabile tri zadetke, prav Urška Žganec pa je bila nerešljiva uganka za gostje, saj je dosegla kar dva zadetka.

V drugi avstrijski ligi je Leoben z 2:0 odpravil ATSV Hollabrun in tako ohranil upanje na prvo mesto, saj so v sedmem krogu brez Natalije Golob doživele poraz proti Neustadtu. Včeraj pa je bila Natalija Golob po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe ponovno uvrščena v kader svojega moštva. V začetni enajsterici smo lahko opazili Emino Todorović, ki je pustila velik pečat v slovenskem nogometu, a je bila 80. minuta bolj odmevna, saj je po dolgem času priložnost za igro dobila Natalija Golob, ki je že v 82. minuti dosegla drugi zadetek za svoje moštvo in s tem postavila tudi končni rezultat 2:0.

V Ameriki pa se je po poškodbi na igrišče vrnila Pamela Begić, ki je svoji ekipi pomagala do vnovične zmage nad domačinkami s 0:3. Pamela je bila aktivna, imela tudi dva strela v okvir vrat, na igrišču pa je ostala do 61. minute. Jana Hrovat je za svojo ekipo odigrala dve tekmi in na žalost obakrat morala priznati premoč nasprotnicam. Vseeno pa smo lahko veseli, saj je Jana na obeh tekmah ponovno odigrala eno ključnih vlog v obrambnih vrstah svoje univerze in na zadnji tekmi tudi poskusila s strelom.

Bolj razburljiv mesec pa je za Dominiko Čonč, kateri sicer očitajo zavrnitev reprezentančnega vpoklica selektorja Damirja Roba. Dominika je situacijo sama razložila na svojem Facebook profilu in vsekakor igralki ni potrebno očitati ničesar, saj smo že večkrat videli, da voljo in odnos do reprezentančnega dresa ima. Sama je zapisala sledeče: “Ker vas kar nekaj zanima, če pridem igrat proti Nemčiji in Irski, bom vsem razložila situacijo kar tukaj. NZS in še posebej selektor Rob, gospod Gros in še nekateri drugi so se potrudli in uredili vse za moj prihod in za to se jim iskreno zahvaljujem in cenim. Ker mi je igranje za reprezentanco v ponos in čast, sem bila pripravljena izpustiti dve tekmi v ZDA, ki bosta odločali o končnem zmagovalcu v konferenci. Toda odločitev, če pridem v Slovenijo ali ne, žal ni bila moja, ampak je o tem odločal trener v ZDA. Ker smo na vrhuncu sezone in bi v primeru odhoda manjkala dve tekmi, se je trener na žalost odločil, da zavrne mojo prošnjo. Ker sem na 30.000$ šolnine letno, njegovi odločitvi ne morem nasprotovati. Upam, da boste vsi razumeli situacijo in da spomladi ponovno oblečem reprezentančni dres in pomagam ekipi na poti do svetovnega prvenstva!” Kljub vsem dogodkom pa Dominika Čonč v Ameriki blesti. Na zadnjih treh tekmah je svoji ekipi pomagala z zadetkom ter asistenco in s tem pripomogla tudi k vsem trem zmagam svoje ekipe.

Manja Benak včeraj ni nastopila za Ferencvaros, ki je gostoval pri Profisportu in iztržil remi 2:2. Iz Islandije se je vrnila tudi Mateja Zver, saj je s soigralkami morala še drugič priznati premoč ruski Zorky in s tem tudi posledično končala tekmovanje v Ligi Prvakinj.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Selektor Saša Kolman zahteva predvsem konstantnost

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je včeraj odigrala zadnjo, 6. tekmo v skupinskem …