Kot smo že poročali, je ženska članska izbrana vrsta Slovenije turnir v hrvaškem Umagu sklenila z zmago. Po tem ko so varovanke selektorja Damirja Roba uvodoma morale priznati premoč reprezentancama ZDA do 23 let in Francije B, so Slovenke v tretji tekmi turnirja ugnale mlade Poljakinje.


“Kljub težkemu igrišču smo skozi celotno srečanje narekovale ritem igre, si pripravile ogromno priložnosti in iz ene od njih je zadela Lara Prašnikar. Ta zmaga je dobra motivacija za naslednje kvalifikacijske tekme,” je po zmagi proti reprezentanci Poljske do 20 let za spletno stran ŽNK Pomurja dejala Manja Rogan, ki je včerajšnje srečanje pričela od prve minute. Podobno kot tudi Barbara Kralj. Vezistka Radomelj je bila prisiljena izpustiti tekmo s Francozinjami, proti Poljski se je znova vrnila na igrišča in za SNPortal dejala: “Kot je dejal že selektor Rob, rezultat na turnirju ni bil v ospredju, ampak smo osredotočene na kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki se nadaljujejo naslednji mesec, ko gremo najprej na gostovanje na Škotsko. Prvotni cilj je bil turnir zaključiti brez poškodb. Smo pa vesele, da smo uspele vknjižit tri točke in turnir zaključile z zmago. Iz tekme v tekmo smo kazale boljše igre, mučila nas je le slabša realizacija.”

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Odločilni zadetek na včerajšnji tekmi s Poljsko je minuto pred koncem prvega polčasa dosegla Lara Prašnikar. Obetavna napadalca velenjskega Rudarja se je razveselila krstnega zadetka v dresu članske izbrane vrste, po prvencu pa smo jo poprosili tudi za krajšo oceno pravkar končanega turnirja. “Občutek po prvem zadetku v članski izbrani vrsti je fenomenalen. Vse igralke smo garale in na vseh treh tekmah dale vse od sebe in končno dočakale tudi nagrado – zmago. Zelo smo vesele, da smo turnir zaključile z zmago in tako vstopamo v nadaljevanje kvalifikacijskega ciklusa z optimizmom,” je dejala sedemnajstletna Šmarčanka.

Slovenke že čez dober mesec čakata četrta in peta tekma kvalifikacij za evropsko prvenstva, tudi zadnja na domačih tleh. V lendavskem Športnem parku bodo Slovenke po gostovanju na Škotskem pričakale Makedonijo, ki je po štirih tekmah še brez osvojene točke, Prašnikarjeva pa obračun z zadnjo ekipo skupine pričakuje z optimizmom: “Ne bojimo se nikogar, saj smo tako proti reprezentanci ZDA do 23 let, kot proti Franciji B igrale svojo igro in prihajale do priložnosti, ki pa jih moramo v prihodnje izkoristiti.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Evrogol Mateje Zver v 118. minuti za uvrstitev v Ligo prvakinj

Slovenske predstavnice v Ligi prvakinj so po pravilu že prava redkost, a letos bomo tam sp…