Čeprav igralkam beltinškega Pomurja v nedeljo ni uspelo dobiti še zadnje, tretje tekme kvalifikacijskega turnirja za Ligo prvakinj, bo imela Slovenija v osrednjem delu tekmovanja dve svoji predstavnici. Mateja Zver si je z avstrijskim St. Pöltnom nastop zagotovila že z naslovom državnih prvakinj, skozi kvalifikacije pa so se do Lige prvakinj prebile tudi igralke Twenteja.


Kot smo že poročali, se je na Nizozemsko pred tedni preselila tudi Kristina Erman. Sevničanka je zaigrala na vseh treh tekmah nizozemskih prvakinj, na drugi tekmi z luksemburško ekipo Jeunesse Jonglënster jo je trener Arjan Veurink uvrstil v začetno enajsterico. Erman in soigralke so, potem ko so uvodoma z 2:0 ugnale madžarski Ferencvaros, v drugi tekmi z desetimi zadetki napolnile luksemburško mrežo, uvrstitev v Ligo prvakinj pa potrdile še z enim visokim slavjem, saj so izraelski ASA Tel-Aviv odpravile z izidom 7:0. Delež k visoki zmagi je pristavila tudi Slovenka, ki je odigrala celoten drugi polčas, v 51. minuti pa podala za zadetek mladi Jill Road, ki je Izraelkam zabila kar pet zadetkov. “Končno mi uspela prva asistenca, ki se je zaključila z zadetkom. Vesela sem, da mi trener iz tekmo v tekmo daje priložnost in me pred vsako tekmo spodbuja, naj brez strahu pokažem, kar znam. Tako da grem v vsako tekmo zares motivirano. Vsaka minuta in priložnost sta pomembni, upam samo, da jih bom maksimalno izkoristila in si bom čez čas izborila mesto v prvi enajsterici. Ampak grem korak za korakom. Vse je odvisno od situacije v klubu in igralk ter mojega dela,” je bila našega klica vesela 22-letna bočna branilka.

“Lahko rečem da z določenimi izkušnjami lažje sprejemam odločitve, vendar se zavedam, da se moram še veliko naučiti. V Italiji sem pridobila moč, tukaj pa bom ostalo. V klubu so bili že ob začetku turnirja zelo pozitivni, tako smo vse tri tekme zaključili z zmago brez prejetega zadetka, kar nam daje veliko pozitivne energije za začetek nove sezone, ki se začne 21. avgusta. V Ligi prvakinj pa upamo na ugodnega nasprotnika, videli bomo kaj bo prinesel žreb,” pred jutrišnjim žrebom parov šestnajstine finala še dodaja Ermanova.

Foto: fctwente.nl

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…