V začetku decembra smo pisali, da Kristina Erman ni več članica ŽNK Teleing Pomurja. Vodstvo kluba je z 20-letno Sevničanko prekinilo sodelovanje, saj se je igralka brez vednosti in dovoljenja kluba odpravila na preizkusni trening v enega od avstrijskih prvoligašev.


Članska reprezentantka Slovenije kariere ne bo nadaljevala pri severnih sosedih, kjer je sicer igrala že v prejšnji sezoni, saj se je za sodelovanje dogovorila s sedemkratnimi prvakinjami Italije, z ekipo Eurospin Torres, ki prihaja iz sicilijanskega mesta Sassari. Eurospin Torres sicer že peto leto zapored igra v ženski Ligo prvakov, kjer so se Italijanke znova uvrstile med najboljših osem ekip v Evropi, v četrtfinalu pa jih čaka obračun z nemško ekipo Turbine Potsdam, a Slovenka v četrtfinalnih bojih ne bo imela pravice nastopa, saj je v Ligi prvakov že branila barve Pomurja. Kristina ob sklenitvi sodelovanja ni skrivala zadovoljstva, saj si bo mesto v ekipi delila s številnimi reprezentantkami Italije, tudi z 38-letno Patrizio Panico, ki je v dresu Italije v 186 nastopih zbrala že 98 zadetkov: “Ekipo sem spoznala pred nekaj leti, ko se je v fazi predtekmovanja Lige prvakov v Sloveniji pomerila tudi s Krko. Bila sem mlada in fasciniran, zato sem si zadala cilj, da želim prej ali slej nositi dres Torresa. Prestop za mene pomeni odlično priložnost, zato motivacije ne manjka.”

Novo moštvo slovenske reprezentantke tudi letos zaseda vrh Serie A, saj so v dvanajstih tekmah le enkrat remizirale in kar enajstkrat slavile, s točko zaostanka jim sledi ekipa Tavagnacca,

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

ŽNK Radomlje Medex iz Ajdovščine s tremi točkami

Rumenosrčne prestolnico burje zapuščajo s tremi točkami. Za drugo zaporedno zmago članske …