Tokrat so ponovno pod drobnogledom naše ‘legionarke’, ki v tujini odlično predstavljajo slovenski ženski nogomet in s tem tudi odpirajo vrata mladim in talentiranim dekletom za lažji preboj v tujino. Natalija Golob je posegla po prvem mestu lestvice strelk v drugi avstrijski ligi, Manja Benak se je po poškodbi kolena vrnila na zelenice in zaigrala za svoj Ferencvaros, ki je na sezono na Madžarskem končal na tretjem mestu, komaj dvajsetletna Kristina Erman pa je s svojim klubom Torress Eurospin dosegla končno drugo mesto v italijanski Seria A.


AVSTRIJA
V Avstriji so dekleta po reprezentančnem premoru nadaljevala s prvenstvom. Anja Milenkovič in Urška Žganec sta z graškim Sturmom imeli zelo težko nalogo, saj sta v 15. krogu avstrijske Bundeslige gostovali pri drugouvrščenemu Simaceku in morale priznati premoč domačinkam s 6:0. Graški Sturm se kljub porazu nahaja na zavidljivem sedmem mestu prvenstvene razpredelnice in tako trenutno izpolnjuje cilj letošnje sezone, to je obstanek v najelitnejšem tekmovanju v Avstriji za dekleta.

Carinthias Soccer Women, klub Lare Ivanuše, Lucije Grad, Kaje Eržen in Lucije Mori bi v 15. krogu avstrijskega prvenstva moral gostovati pri petouvrščenemu Sudburgerlandu, a je bila tekma prestavljena. Prav tako kot Carinthias, bi moral LUV Graz, klub Martine Potrč in Katje Nežmah, na domačem terenu igrati z tretjeuvrščenim Altenmarkom, a je tudi ta tekma bila preložena.

Odlične novice pa prihajajo iz druge avstrijske lige, kjer se Natalija Golob s svojim Leobnem bori za uvrstitev v prvo avstrijsko ligo. V 18. krogu so tako igralke Leobna gostile igralke Wiener Neustadta in morale priznati premoč z 1:2. Natalija Golob je odigrala celotno srečanje, a tokrat ni zatresla gostujoče mreže. V 19. krogu pa je Leoben gostoval pri Hollabrunnu in ponovno moral priznati premoč, saj so bile domačinke boljše s 4:3. Kljub porazu pa veseli dejstvo, da je ‘Nats’, kot jo kličejo prijatelji, tokrat povsem eksplodirala in dosegla ‘hattrick’ ter s tem prehitela svojo soigralko na listi strelk druge avstrijske lige. V letošnji sezoni je Natalija dosegla že šestnajst zadetkov in njen konto bi se ob tako dobri formi lahko še povišal.

Foto. DFC Leoben
Natalija Golob je v letošnji sezoni dosegla že 16 zadetkov kar jo uvršča na prvo mesto liste strelk druge avstrijske lige. (Foto. DFC Leoben)

FINSKA
Na Finskem je Merilappi United prvič v letošnji sezoni izgubil in sicer na gostovanju pri klubu Pallokissat. Domačinke so bile z 2:1 boljše od Merilappija, za katerega igrata Kaja Jerina in Ines Špelič, ki sta kljub porazu v odlični formi. Kaja Jerina je na odigrala celotno srečanje, medtem ko je Ines Špelič v 83. minuti zamenjala Marjut Palonen. Obe igralki sta igrali tudi na vseh sedmih prvenstvenih krogih za Merilappi in finski ženski ligi dokazali, da premoreta odličen talent in si s tem tudi pridobili zaupanje svojega trenerja.

ITALIJA
Kristina Erman je s svojim klubom Torress Eurospin končala tekmovanje v ženski različici Serie A. S svojim klubom je osvojila odlično drugo mesto in po nizu samih zmag v zadnjem krogu morala priznati premoč ekipi Brescie z 2:1. Brescia je med drugim tudi osvojila prvenstvo, pred zadnjim krogom pa so igralke Torressa s Kristino Erman na čelu imele priložnost celo postati zmagovalke prvenstva, a se na žalost ni izšlo po načrtih gostij. Dvajsetletna nogometašica je v spomladanskem delu za Torress odigrala 465 minut igralnega časa. Sama je izredno napredovala v taktičnem smislu, saj ima v Italiji nogomet velik pridiha taktike, zato ima Kristina pred novo sezono še nekaj več samozavesti.

Kristina Erman je s soigralkami osvojila odlično drugo mesto v močni Serie A. (Foto: Eurospin Torres)

MADŽARSKA
Na zadnji prvenstveni tekmi proti Viktoriji si je Manja Benak s soigralkami priborila novo zmago, Ferencvaros je slavil z 0:1 in si zagotovil tretje mesto na lestvici. Manja Benak se vztrajno in uspešno vrača po poškodbi ter naskakuje sam vrh madžarskega prvenstva.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Konec prve lige za Ptujčanke

V slovenskem nogometnem prvenstvu za ženske, 1. SŽNL, bo v nadaljevanju sezone igralo samo…