Tudi dekleta počasi zaključujejo z obveznostmi v jesenskem delu sezone, saj bodo jutri, v kolikor ne bo novih zapletov z vremenom, ki je medtem že odnesel obračun Pomurja in Jevnice, odigrale srečanja desetega kroga. S predzadnjim jesenskim krogom dekleta odpirajo tudi drugo polovico rednega dela prvenstva, po katerem zaenkrat najbolje kaže prav omenjenim Pomurkam. Slednjim sledijo Velenjčanke, ki so se pobrale po slabšem začetku sezone, v zadnjih sezonah najboljšemu dvojcu pa sledi trojka z istim številom točk. Po petnajst točk so doslej zbrale igralke Slovenj Gradca in Maribora, ki se bodo tokrat udarile prav med seboj, medtem ko Radomljanke gostujejo v Velenju. Igralke Velesovega bodo skušali niz treh porazov prekiniti na gostovanju v prestolnici burje, Ajdovščini.


MARIBOR – SLOVENJ GRADEC (Nedelja ob 11. uri. Glavni sodnik: Elmedin Dedić)
Mariborčanke po težkem porazu na domačem igrišču proti Ankaranu, nadaljujejo niz težkih tekem. Prav v tem nizu so iztržile kar šest točk, na gostovanju v Velesovem in doma proti Radomljam. Tokrat k vijolicam prihajajo igralke Slovenj Gradca, ki v letošnji sezoni kažejo povsem drug obraz, kot sezono poprej. Srečanje bo ponudilo veliko borbenosti, vsaka ponujena priložnost bo najverjetneje tudi odločila tekmo. Da so Mariborčanke zelo dobro taktično organizirane, smo lahko videli proti Radomljam, kjer so vijolice vršile pritisk, kar se jim je kasneje tudi obrestovalo. Pri Korošicah velja omeniti kvaliteto Sanje Malinić, ki velja za eno boljših napadalk v slovenski ligi in lahko zapreti iz praktično nenevarne priložnosti. Ob njej so Slovenjgradčanke veliko pridobile tudi z Anito Strako, ki se odlično znajde v defenzivnih nalogah. Pravtako velja omeniti Branko Karnjus, ki je blestela v Beltincih in pa Vanjo Duronjić. Ob vseh okrepitvah so tu tudi domače igralke, ki premorejo nogometno znanje, prav zanimivo pa bo videti, ali bo tokrat Eva Mirtič dobila priložnost v začetni enajsterici. Izrazitega favorita ni, bodo pa morale Štajerke za uspešno nadaljevanje zmagovalnega tokrat dodati še kakšen atom moči in potrpežljivost v napadu, kot smo že dejali, odloči lahko vsaka malenkost, saj gre za izenačeni ekipi, pa čeprav so na prvi tekmi bile dekleta v vijoličastih dresih boljša z 1:4.

Slovenjgradčanke so se predvsem v prvem polčasu dobro upirale Pomurkam. (Foto: Jure Banfi)
Korošice v Maribor prihajajo po nove tri točke… (Foto: Jure Banfi)

AJDOVŠČINA – VELESOVO (Nedelja ob 14. uri. Glavni sodnik: Osman Hajdić)
Ajdovke po težkem primorskem derbiju vnovič čaka težka preizkušnja, saj v Ajdovščino prihajajo “ranjene” Gorenjke. Dekleta Velesovega so v minulem krogu nekoliko presenetljivo in kljub dobri igri proti Rudarju izgubila kar z 10:0, zmage pa ne poznajo že tri kroge. Zmago si tokrat srčno želijo, ob tem velja še omeniti, da so Gorenjke edine ob Teleing Pomurju, ki so Ajdovke v letošnji sezoni nadigrale in slavile visoko zmago. Tokrat lahko pričakujemo napeto tekmo, Primorke skozi celotno sezono delajo trdo, napredek je viden, a je kljub temu pričakovati defenzivno naravnano formacijo s hitrimi protinapadi. Gorenjke bodo morale vršiti pritisk in paziti na hitre protinapade domačih. Celotno moštvo Velesovega bo moralo dodati še kanček več moči za slasten okus zmage, najverjetneje pa je tokrat za pričakovati, da bosta v ekipi vnovič Vanja Šiljak in Slađana Todorović. Vloga favoritinj pripada gostujočim igralkam, ki si želijo končati negativni niz in ob dobri igri končno tudi zmagati. Prva tekma v Velesovem se je končala 21:0, Ajdovke pa še niso rekle svoje zadnje besede…

Gorenjke so na prvem medsebojnem srečanju totalno povozile Ajdovke. (Foto: Rajko Kozinc)
Gorenjke so na prvem medsebojnem srečanju totalno povozile Ajdovke. (Foto: Rajko Kozinc)

RUDAR ŠKALE – RADOMLJE (Nedelja ob 14. uri. Glavni sodnik: Jože Pahole)
Obračun kroga bosta odigrali ekipi Rudarja in Radomelj, ki se bosta v nedeljo ob 14. uri pomerili v Velenju. Velenjčanke se še kako dobro spominjajo uvoda v prvenstvo ter poraza v prvem krogu proti Radomljam z 1:0. Pri Radomljankah še kako pogrešajo napadalko Nino Predanič, ki je v uvodnih krogih blestela in zabijala ter dokazala, da ima pravi nos za zadetke. Velenjčanke svojo formo skozi celotni jesenski del le stopnjujejo, nazadnje pa so z visoko razliko premagale igralke Velesovega. Domači strateg Dušan Uršnik je lahko sila zadovoljen z mlado, obetavno Loti Lukek, ki je v minulem krogu dosegla tudi hattrick. Ob njej velja omeniti kupico kvalitetnih igralk, ki tvorijo celotno ekipo Rudarja in ob enem velja še poudariti, da v ekipi vlada izredno dobro vzdušje. V Radomljah so nekoliko zaskrbljeni, saj forma v zadnjih tednih več kot očitno ni na zadovoljivi ravni, še nedolgo ena najboljših obrambnih vrst v ligi dobiva prepoceni zadetke, zato bodo dekleta v Velenju želela to spremeniti. Tokrat se tehtnica za zmago nekoliko obrača proti domačemu moštvu, a ob pravemu pristopu in borbenosti lahko Radomljanke presenetijo Velenjčanke in zadajo še drugi boleči poraz v letošnji sezoni.

Radomljanke so na prvem srečanju slavile z zadetkom Nine Predanič v 93. minuti. (Foto: Rok Zore)
Radomljanke so na prvem srečanju slavile z zadetkom Nine Predanič v 93. minuti. (Foto: Rok Zore)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke na priprave v Turčijo, tam jih čakajo tri tekme

Slovenka ženska nogometna reprezentanca se bo v drugi polovici meseca zbrala na prvi delov…