Jutri bosta podeljeni finalni vstopnici ženskega pokalnega tekmovanja. Po četrtfinalnih bojih, ki so bili odigrani že jeseni, so v lovu na pokalno krono ostala še štiri moštva, ob Olimpiji in Pomurju, dvoboj katerih smo pri SNPortalu že podrobno predstavili, še Rudar in Ankaran.


Primorke predstavljajo najprijetnejše presenečenje v polfinalu, saj so že v prvem krogu s tesnim izidom 2:1 izločile koroški Fužinar, nato pa s 6:1 brez večjih težav odpravile Velesovo. Ankarančanke, ki jim motiva zaradi finalne tekme v sosednjem Kopru ne bi smelo manjkati, so se v polfinale prebile že v lanski sezoni, ko pa so morale priznati premoč Radomljankam, ki so se v finalu dostojno upirale tudi Pomurkam. Letošnja naloga je vsaj na papirju nekoliko lažja od lanske, saj nasproti stojijo Velenjčanke.

Rudar je poleti močno prenovil svojo zasedbo in v sezono vstopil z močno pomlajeno zasedbo, ki pa je v prvenstvu kljub vsemu presenetila in pod vodstvom trenerja Milana Petrovića zasedla tretje mesto. A pozimi so se zgodile nove rošade, po začetku priprav se je vodstvo trenerju Petroviću “zahvalilo” za sodelovanje, odslovilo tudi dolgoletno sekretarko Ano Pungartnik, spremembe pa so se zgodile tudi v moštvu. Dušan Uršnik, ki se je malce več kot pol leta po slovesu vrnil na čelo moštva, bo spomladi pogrešal dve močni orožji. Larissa Šoronda, ki je bila na pragu prestopa v Pomurje, je s poškodovanim kolenom že zaključila sezono, Tatjana Stanić pa se je preselila v Švico. Tara Komatar, ki je čakala na priložnost med vratnicama, je za nov izziv izbrala Rijeko.

Rudar je ob poškodovani Šorondi ostal tudi brez Tatjane Stanić (Foto: JurijKodrun.com)

Kot smo že pisali, brez kadrovskih sprememb ni šlo niti v obeh vodilnih klubih SŽNL. V smeri odhodov je bilo nekaj več prometa pri Pomurju, ki ga je po nekaj uspešnih sezonah zapustila Andreja Nikl, sestri Kos pa sta se pridružili prav Olimpiji, a bo Lucija zaradi poškodovanega kolena morala na prisilni počitek. Ob Evelini Kos sta se zmajčicam pridružili še sestri Marija in Jelena Čubrilo, ki je že nosila zeleno-beli dres. Kako pa jutrišnji spopad za Bežigradom pričakuje Kaja Eržen, še ena nekdanja članica Pomurja? “Pričakujem težko in enakovredno tekmo. Pomembna bo osredotočenost pri zaključkih, borbenost in agresivnost, odločale bodo malenkosti. Igramo na domačem terenu, tako da pričakujem veliko število gledalcev in podporo publike. Verjamem v našo ekipo in naj zmaga boljši.”

Zanimivo bo videti, v kakšnem stanju so se po štirih napornih preizkušnjah v klubske sredine vrnile reprezentantke, ki so v dresu z državnim grbom odigrale pomembno vlogo. Pri Olimpiji ima nekaj preglavic s poškodbo kolena Urška Žganec, brez manjših težav ne gre niti v Beltincih. ‘Žuto-plave’ bodo pokalni finale napadle tudi z Nikoleto Nikolić in Biljano Bradić, ki se je pozimi vrnila v znano jato in bo predstavljala dodatno grožnja za gol nasprotnic. Status favorita je tudi zaradi izkušenega moštva – poleg aktualnih reprezentantk ga sestavlja še nekaj igralk , ki so bile del izbrane vrste v preteklosti – na strani Ljubljančank, a imajo Beltinčanke s takšnimi tekmami že precej izkušenj.

Kdo se bo jutri razveselil pokalnega finala?

Polfinalna para Ženskega pokala Slovenije:
OLIMPIJA – GMT TELEING POMURJE (nedelja, ob 14:00)
RUDAR ŠKALE – ANKARAN (nedelja, 16:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov vihar! Skrivnostni investitorji in združitev moške ter ženske ekipe

Ozračje okoli Olimpije, tudi v trenutkih, ko se zdi, da so kot iz pravljice, ne more biti …