Pred finalno pokalno tekmo smo poročali, kako si obe ekipi želita zmago. Tako Velenjčanke kot Pomurke so v Kopru prikazale borbeno igro in zanimivo srečanje na katerem ni manjkalo tudi navijačev ene in druge ekipe. Tako so navijači Teleing Pomurja na tribunah razvili transparent z napisom:”Kje so Beltinci? Oddaljeni od Velenja tako daleč, kot Rudar od naslova prvakov!”.


Naj spomnimo, finalni obračun je potekal med ekipama ŽNK Teleing Pomurje in ŽNK Rudar Škale. Po prvem polčasu so vodile Velenjčanke in tako bile od zmage oddaljene le en polčas, a so Pomurke v drugem polčasu rezultat obrnile v svojo prid in na koncu slavile s 3:1. In dva dni po finalnem obračunu je disciplinski sodnik krovne nogometne organizacije odločil, da je transparent vseboval žaljivo vsebino do nasprotne ekipe ter naložil ekipi ŽNK Teleing Pomurju 400 evrov kazni. Zanimivo bo videti ali se bodo pri ŽNK Teleing Pomurju odločili na pritožbo, iz naših virov sodeč zaenkrat ostajajo brez komentarja.

Kljub temu pa velja opomniti,  vsaj tako je občutiti, da se ustvarja pravo športno rivalstvo med kluboma. Le to rivalstvo lahko v ženski nogomet pripelje več gledalcev, več zanimivih srečanj, predvsem pa bi se klubi ob večjem zanimanju medijev lahko tudi lažje tržili. Kljub hudomušnemu napisu, bi lahko pri naši nogometni zvezi klub Teleing Pomurje le opozorili in več moči usmerili k propagandi našega nogometa, tako ženskega, kot tudi moškega.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Selektor Saša Kolman zahteva predvsem konstantnost

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je včeraj odigrala zadnjo, 6. tekmo v skupinskem …