Med zimskim prestopnim rokom so kadrovala tudi ženska moštva, ki bodo spomladanski del prvenstva pričela 22. marca. V vrste velenjskega Rudarja se je vrnila Marijana Jevtić, prišla pa je tudi izkušena Jadranka Zilić. V Pomurju so predstavili Helenno Hercigonjo-Moulton, Biljano Bradić in Leono Požgaj.


V Jevnici so po ustanovitvi ljubljanske Olimpije zavihali rokave in v klub pripeljali tri igralke, na katere bodo lahko računali v prihodnosti. Ana Benedik, Sanja Martinović in Zala Mlinarič so dekleta, ki so bila registrirana za modro-črne in imajo pravico nastopa v spomladanskem delu. Jevnica je ob tem na svojem uradnem Facebook profilu pojasnila tudi sodelovanje nekaterih deklet na turnirju v Veliki Kladuši, kjer so zastopala barve Olimpije: Sodelovanje štirih igralk ŽNK Jevnice na revialni tekmi v Veliki Kladuši ne pomeni propada kluba, ki v 1. SŽNL nastopa že 17 let. Igralke Jevnice smo z nastopom zgolj pomagale novemu klubu na njihovi prvi tekmi. Četudi so letošnjo sezono rezultati slabi, se dekleta veselimo novih izzivov in morebitnih sosedskih derbijev.”

Pri Pomurju so v minulih tednih ostali brez treh pomembnih členov. Mateja Zver, ki je bila v igri za odhod v Anglijo, je odšla v vodilno ekipo avstrijskega državnega prvenstva, Simacek Spratzern iz St. Pöltna. Bojan Jančar pa spomladi ne bo mogel računati niti na dva hrvaška obrambna aduta. Valentina Stipančević se bo pridružila slovenski četi v Gradcu, saj je okrepila McDonalds LUV Graz, Ivana Bojčić pa odhaja na polletno posojo v zagrebški Dinamo, medtem ko je Jasmina Zelko že jeseni obelodanila, da končuje z aktivnim igranjem nogometa. V Beltincih so nove moči našli na Hrvaškem, gre za trojico mladih igralk, Helenno Hercigonja-Moulton, Biljano Bradić in Leono Požgaj. Ob tem velja omeniti, da so v Beltincih ponovno registrirali tudi Stašo Titan, ki je v preteklosti že nosila dres “žuto-plavih”. Pomurje bo februarja odigralo tudi tri močne tekme v sklopu turnirja na Češkem.

Tudi v Velenju v premoru niso počivali, saj so z dvema izkušenima okrepitvami napovedali, da v boju za naslov državnih in pokalnih prvakinj še niso vrgli puške v koruzo. Mrežo Rudarja bo spomladi branila Jadranka Zilić, ki bo lahko ob dokazani kvaliteti mlademu moštvu pripomogla tudi z bogatimi izkušnjami, ki jih je nabrala v svoji dolgoletni karieri. Po enem letu igranja v Slovenj Gradcu se med Velenjčanke vrača tudi Marijana Jevtić, tokrat sicer sama in ne v paketu s Sanjo Malinić. 34-letna vezistka je v preteklosti že uspešno nosila dres Rudarja in v Šaleški dolini pustila velik pečat, zato se stare-nove soigralke v Velenju že veselijo njene vrnitve. Da v Velenju gledajo tudi na prihodnost je dokaz prihod Zale Meršnik, s katero so okrepili mladinsko vrsto Rudarja.

V Mariboru pa so svoje vrste okrepili z Anjo Jakopin. 19-letnica pred tem ni bila registrirana še za noben klub, zato bo za njo igranje v dresu vijolic zagotovo velik izziv, vsekakor pa tudi velika pomoč Štajerkam, saj so na nekaterih tekmah nastopile brez menjave na rezervni klopi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke na priprave v Turčijo, tam jih čakajo tri tekme

Slovenka ženska nogometna reprezentanca se bo v drugi polovici meseca zbrala na prvi delov…