Dekliška mladinska reprezentanca se meri na mednarodnem turnirju v ruskem Sočiju, kjer je v dveh tekmah vknjižila zmago in remi, kadetska izbrana vrsta pa že odšteva dneve do elitnega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo.


Mlade Slovenke, ki so v prvem delu kvalifikacij izgubile z Rusijo, a nato presenetile Anglijo in premagale Litvo, bodo evropsko prvenstvo med 27. marcem in 1. aprilom lovile na Nizozemskem. Poleg gostiteljic Nizozemk, ki bo prve nasprotnice, se bo slovenska reprezentanca v zahtevni skupini udarila še z Avstrijo in Švico.

“V elitnem delu kvalifikacij nas čakajo tri izredno težke tekme. Tukaj lažjih nasprotnikov ni, če smo v prvem delu kvalifikacij odigrali dve tekmi na izredno visokem nivoju (proti Rusiji in Angliji) in zadnjo tretjo (proti Litvi) v nekoliko zmanjšanem ritmu, si v drugem krogu kvalifikacij tekem v nižji prestavi ne bomo mogli privoščiti. Dekleta so si zaslužila in priborila, da lahko igrajo v nadaljevanju tekmovanja na tako visokem nivoju, sedaj pa bomo dobili vpogled, kako zreli smo za tri močne tekme in tovrstne obračune s tremi kvalitetnimi nasprotniki,” je za spletno stran NZS dejala selektorica Tina Kelenberger.

Reprezentanca bo na Nizozemskem sicer zaigrala v dokaj mladi zasedbi, saj so bile selekciji, ki jo tvorijo igralke letnika 2000, priključene tudi štiri dekleta rojena leta 2001 in dve igralki letnika 2002, to sta Vita Žolek in Eva Vodušek. “Ogrodje ekipe je podobno, kot je bilo v prvem delu kvalifikacij, so se pa v vmesnem času dokazala in opozorila nase nekatera mlajša dekleta ter se trenutno prebila v ospredje. Tako da se je med močnim prioritetnim 2000 letnikom tudi našlo kakšno mesto za štiri dekleta letnika 2001 in dve dekleti letnika 2002,”  poudarja Kelenbergerjeva.

Na prvotnem seznamu so se sicer znašle Sara Makovec (ŽNK Pomurje), Zala Meršnik (ŽNK Pomurje), Nika Čuček (ŽNK Pomurje), Kaja Korošec (NK Slovenska Bistrica/ŽNK Pomurje), Zala Vindišar (ŽNK Radomlje), Ana Milovič (ŽNK Radomlje), Neva Kumalič (ŽNK Radomlje), Tjaša Kumer (ŽNK Radomlje), Lara Klopčič (ŽNK Radomlje), Jana Intihar (NK Krim), Nika Pintarič (NK Krim), Nika Šapek (KNK Fužinar), Maruša Česnik (KNK Fužinar), Adrijana Mori (KNK Fužinar), Izabela Križaj (ŽNK Rudar Škale), Sara Agrež (ŽNK Rudar Škale), Eva Vodušek (ŽNK Rudar Škale) in Vita Žolek (ŽNK Ptuj). Igralke na čakanju so Maša Šibila (ŽNK Ptuj), Neli Hofman (ŽNK Ptuj), Ines Sok (ŽNK Pomurje), Luana Zajmi (ŽNK Pomurje), Eva Potočnik (KNK Fužinar), Hana Golob (Tavagnacco ITA), Ana Majerič (ŽNK Maribor), Nina Šmid (NK Velesovo), Manca Jamnik (NK Velesovo) in Sara Lavrenčič (NK Krim).

Evropsko prvenstvo bo maja gostila Češka, med osmerico ekip pa bo poleg gostiteljic zaigralo šest zmagovalk skupin elitnega kroga kvalifikacij in najboljša drugouvrščena ekipa.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov vihar! Skrivnostni investitorji in združitev moške ter ženske ekipe

Ozračje okoli Olimpije, tudi v trenutkih, ko se zdi, da so kot iz pravljice, ne more biti …