Dekliško izbrano vrsto do 17 let v naslednjih dneh čaka kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo. Na njem sodeluje 40 reprezentanc, enega od turnirjev pa Slovenija pa gosti na domačih tleh, v Bakovcih in Beltincih.


Slovenke kvalifikacije z obračunom v Beltincih odpirajo danes ob 15. uri, ko se bodo pomerile z vrstnicami iz Slovaške. V petek sledi še obračun z Izraelkami, v ponedeljek pa naša dekleta kvalifikacije zaključila s tekmo proti Nizozemski. Želja Slovenk je jasna, želijo slediti vzgledu dve leti starejših vrstnic, ki so se pred tedni prebile v nadaljevanje kvalifikacij. Za to bodo morale kadetinje kvalifikacije končati na prvih dveh mestih ali pa upati na srečno mesto najbolje tretjeuvrščene reprezentance desetih kvalifikacijskih skupin. Slovenska zasedba sicer ni popolna, saj selektorica Tina Kelenberger pogreša tri obraze. Katarine Gadnik ni zaradi okrevanja po poškodbi križnih vezi, Loti Lukek muči poškodba mišica, težave z natrgano vezjo v gležnju pa ima Tina Strelec, ki živi in igra v Nemčiji.

“Pričakovanja so velika. Lani nam ni uspelo. Letos so se veselile igralke v konkurenci U19. Zato upam, da tudi nam uspe,” je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije dejala obetavna Lara Prašnikar, sicer tudi kapetanka izbrane vrste. Hčerka Bojana Prašnikarja je ob tem še dodala: “Konkurenco poznamo – proti Slovakinjam smo igrale, od Izraelk smo boljše, Nizozemke pa sodijo v sam vrh. Ne bo lahko. Veliko mi pomeni, da nosim kapetanski trak. Z igralkami se razumem. Moja naloga je, da jih vzpodbujam. Za uspeh pa sem pripravljena narediti vse.”

2014_wu17_seznam_kvalifikacije_slovenija_00

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…