Dekliški kadetski reprezentanci se ni izšlo. Mlade Slovenke so ostale brez zgodovinske uvrstitve na evropsko prvenstvo, a lahko Nizozemsko kljub temu zapuščajo dvignjenih glav, saj so po zmagi nad Avstrijo premagale še z na papirju močnejšo Švico.


Izbranke selektorice Tine Kelenberger so za preboj na zaključni turnir potrebovale zmago, ob tem pa Avstrijke niso smele izgubiti z Nizozemkami. Gostiteljice turnirja so Avstrijo ugnale z izidom 2:1, zato bi morale Slovenke za uvrstitev na evropsko prvenstvo z visoko razliko premagati Švico, saj bo na prvenstvo odpotovala tudi najboljša drugouvrščena ekipa, za zdaj kaže, da bodo to Nemke.

Tudi tokrat smo v nizozemskem Zaltbommlu spremljali predstavo podobno prvima dvema tekmoma. Švicarke so imele več priložnosti, a tudi Slovenke niso bile nenevarne. V prvem polčasu sta bili najnevarnejši Sara Makovec in Nika Pintarič. Prvi je v 23. minuti udarec zaustavila vratarka Van Weezenbeek, druga pa je zgrešila švicarska vrata. Nekaj dobrih posredovanj je zbrala tudi Nika Šapek, ki pa je v 53. minuti, po strelu Seraine Piubel vseeno morala pobrati žogo iz svoje mreže. Po prejetem golu pa so odgovorile tudi Slovenke in dobrih deset minut po švicarskem vodstvu prišle do izenačenja. V polno je zadela Maruša Česnik, igralka Fužinarja.

Švicarke so v zaključnih minutah pritisnile na polovico Slovenije, a so naša dekleta tudi po zaslugi Nike Šapek vzdržale napade nasprotnic in jih v drugi minuti sodniškega dodatka kaznovale za neizkoriščene priložnosti. Udarila je naveza beltinskega Pomurja, po podaji Sare Makovec se je zadetka razveselila Kaja Korošec.

ŠVICA WU17 – SLOVENIJA WU17 1:2
Piubel (57′); Česnik (62′), Korošec (82′)
Slovenija: Šapek, Milović, Česnik, Korošec, Makovec, Križaj (77′ Klopčič), Agrež, Mori (75′ Čuček), Pintarič, Kumalič (47′ Vindišar), Kumer. Selektorica: Tina Kelenberger.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov vihar! Skrivnostni investitorji in združitev moške ter ženske ekipe

Ozračje okoli Olimpije, tudi v trenutkih, ko se zdi, da so kot iz pravljice, ne more biti …