Kadetska selekcija ŽNK Radomlje, ki letos nastopa v dresih podjetja OSI Sistemske Integracije, je z novo zmago predčasno potrdila naslov državnih prvakinj v sezoni 2021/22.


Ekipa trenerke Karmen Ulbin je niz brez oddane točke podaljšala tudi na petnajsti preizkušnji sezone. Mlade Radomljanke so si tako že štiri kroge pred koncem kadetskega prvenstva zagotovile neulovljivo prednost pred zasledovalkami, v prvi vrsti pred Primorjem in Pomurjem, pred katerima so v prihodnjih tednih še tri tekme.

Pot do zmage v dvoboju s Krimom je v deveti minuti pričela tlakovati Nikki Kobal, ki je do 15. minute zadela še dvakrat. Vmes sta domačo prednost povišali tokratna kapetanka Gala Dasović Ravnik in Katjuša Kern, ki je v 26. minuti dosegla tudi zadetek za vodstvo s 6:0. Pred odmorom sta se gola veselili še Špela Gerbec in Naja Poje Mihelič, ki je z zadetkom odprla tudi drugi polčas srečanja. Deseti zadetek je bil delo Katjuše Kern, nato pa je med 51. in 72. minuto trikrat zadela Špela Gerbec. Končni izid dvoboja je v sodniškem dodatku postavila Alicija Brinovec.

Zmage so se s soigralkami veselile tudi Nuša Vidrih, Jona Javorič, Ajda Zajc, Kaja Prelovšek, Nika Bazjak, Taia Doles, Lori Škulj, Nika Slapnik, Lara Volavšek ter Nea Podbevšek in Taja Vrhovnik, ki tokrat nista nastopili. V letošnji sezoni so za kadetsko selekcijo igrale še Lea Dolinar, Tisa Podkrajšek, Ana Gerjolj, Tinkara Testen, Ana Marija Kršljin Stojić, Maruša Rupnik, Katja Prelovšek in Neža Žagar.

ŽNK RADOMLJE DU17 – ŽNK KRIM DU17 14:0 (8:0)
Strelke:
Kobal (9′, 14′, 15′), Kern (10′, 26′, 48′), Dasović Ravnik (13′), Gerbec (32′, 51′, 70′, 72′), Poje Mihelič (39′, 47′), Brinovec (81′).

  • Lotrič ostal brez kluba

    Mitja Lotrič se je po naravnost fantastični sezoni 2018/19 v dresu Celja poslovil od slove…
  • Odziv Mure na dogajanje po tekmi z Mariborom

    Po nedeljski tekmi med Muro in Mariborom, na kateri so si vijoličasti zagotovili še 16. na…
  • Prvi odhod iz Celja

    Po vsega 14 odigranih tekmah se od dresa Celja poslavlja Terry Lartey Sanniez, nekoč velik…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija ostala brez trenerja!

Kot smo tega že vajeni, so neuspehi v Olimpiji zmeraj pospremljeni s slabo voljo in nič dr…