Slovensko kadetsko izbrano vrsto ob 15. uri čaka še zadnja preizkušnja elitnega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Mlade Slovenke se lahko z nekaj sreče prebijejo tudi na zaključni turnir, a morajo za skok na prvo mesto ob zmagi nad Švico upati tudi na pomoč Avstrijk, ki z domačinkami Nizozemkami ne smejo izgubiti.


Takšen scenarij ni nemogoč, a je potrebno priznati, da so Nizozemke najmočnejša ekipa skupine, zato bi moral Avstrijkam uspeti pravi čudež, če ne želijo izgubiti, nič manj zahtevna zahtevna preizkušnja pa ne čaka niti naših deklet. Slovenska selektorica Tina Kelenberger je pred odločilnim obračunom spregovorila za spletno stran NZS: “Danes pripravljamo še temeljito video analizo, da bodo dekleta pred zadnjim srečanjem dobila prave napotke in informacije, kakšna bo naša postavitev, kaj se od njih pričakuje tako v obrambi kot tudi v napadu. Taktične zamisli bomo danes preizkusili tudi na treningu. Igralke bodo prejele informacije, kje so naše priložnosti proti kvalitetni, tehnično izredno podkovani ekipi Švice.”

Švica je po zmagi nad Avstrijo, ki bo turnir sklenila na četrtem mestu, v sredinem dvoboju z Nizozemkami iztržila točko, zato tudi slovenske nasprotnice še niso brez možnosti za skok na prvo mesto, a morajo za skok na prvo mesto Slovenke ugnati z več kot tremi zadetki razlike. “Tekmice igrajo izredno hitro igro s podajami po tleh, žoga praktično ves čas z malo dotiki poteka med njimi. Imajo tudi kvalitetne igralke, ki znajo individualno reševati situacije v igri 1:1. Za uvrstitev na EP šteje le zmaga, seveda pa je odvisno tudi kaj se bo zgodilo na tekmi med Nizozemsko in Avstrijo,” opozarja Kelenbergerjeva.

Na zaključni turnir se bo ob šestih zmagovalkah kvalifikacijskih skupin uvrstila tudi najboljša drugouvrščena ekipa, ki bo imela najboljši izkupiček rezultatov s prvo in tretjo ekipo. Za zdaj najbolje kaže Nemkam, ki imajo ob treh točkah tudi pozitivno gol razliko.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Evrogol Mateje Zver dovolj le za točko

V ligi prvakinj so nogometašice St. Pöltna zapravile priložnost, da zmanjšajo zaostanek za…