V tem tednu ni bila na delu zgolj ženska članska izbrana vrsta, ki je morala v Ajdovščini žal priznati premoč Škotinjam, zbrale so se tudi kadetinje, ki pa so bile uspešnejše. V pripravah na oktobrski kvalifikacijski ciklus so izbranke selektorice Tine Kelenberger dvakrat ugnale madžarske vrstnice.


V prvem dvoboju, ki je bil v torek odigran pri vzhodnih sosedah, v Szepetneku, je zmago Sloveniji že v tretji minuti priigrala Nika Pintarič, sicer igralka ljubljanskega Krima. Na “povratnem” obračunu v Radencih pa so naša dekleta slavila z izidom 2:0. V 21. minuti je bila uspešna Nika Čuček, članica Ptuja, zmago pa je v 78. minuti potrdila Tinkara Frangež, igralka Pomurja. “Na prvi tekmi smo bili v igri prepričljivejši, priigrali smo si kar nekaj zrelih priložnosti, dosegli pa smo le en zadetek. Na drugi tekmi smo bili nekoliko manj kreativni, a rezultatsko učinkovitejši. V prihodnje moramo strmeti k temu, da poskusimo združiti oba vidika. Še vedno smo na momente neodgovorni v fazi branjenja, mladost in vihravost deklet pripomore k temu. Verjamem, da po ogledu videa popravijo tudi te napake, kot so jih že kar nekaj iz preteklosti ter v določenih delih igre postanejo še odgovornejše. Za čas KVEP je izredno pomembno, da bodo dobro telesno pripravljene. Ne sme se nam zgoditi, da v ritmu in tempu zdržimo prvo tekmo, na drugi pa telesno pademo. V tem obdobju do KVEP je izredno pomembno kako bodo trenirale, se prehranjevale, regenerirale… V ciklih priprav so dobile veliko informacij in napotkov, sedaj je na njih, da te podrobnosti, ki v ozadju vsekakor vplivajo na učinkovitost v igri prenesejo v njihovo vsakdanje športno življenje,” je selektorica Kelenberger po dveh tekmah dejala za spletno stran NZS.

Naslednji teden bo reprezentanca pred oktobrskim odhodom v Srbijo, kjer bodo poleg domače reprezentance nasprotnice še Litovke in Švicarke, opravila še zadnji skupen trening v NZS centru.

MADŽARSKA WU17 0:1 SLOVENIJA WU17
Pintarič (3′)
Slovenija WU17: Gustinčič, Križaj (50′ Intihar), Makovec (50′ Jankovič), Agrež, Česnik, Kumer, Bratuša (40′ Čuček), Mori, Šiftar (50′ Černelič), Lukšič (40′ Živadinovič), Pintarič (40′ Frangež).

SLOVENIJA WU17 2:0 MADŽARSKA WU17
Čuček (21′), Frangež (78′)
Slovenija WU17: Šapek, Križaj, Agrež, Makovec (67′ Jankovič), Česnik (63′ Živadinovič), Bratuša, Kumer (63′ Černelič), Mori (40′ Lukšič), Čuček (52′ Intihar), Šiftar, Pintarič (40′ Frangež).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Ljubljani se začenja nova nogometna zgodba

V prestolnici je včeraj z uradno potrditvijo zaživel nov ženski nogometni klub, ki bo nast…