Na Koprski Bonifiki bo jutri pravi praznik nogometa, saj bodo na Bonifiki gostili finalne obračune pokalnih tekmovanj. Tokrat pozornost posvečamo ženskemu finalu v katerem se bosta pomerili ekipi Teleing Pomurja in Rudarja Škale. Omeniti velja, da so Pomurke postale nove/stare državne prvakinje in bodo tokrat v finalu branile lanskoletni pokalni naslov proti drugouvrščeni ekipi iz Velenja.


Ekipi Teleing Pomurja in Rudarja Škal sta se v letošnji sezoni pomerile dvakrat. Na prvi tekmi v Beltincih je zmagala domača ekipa, ekipa Teleing Pomurja, kar s 5:3, medtem, ko je v Velenju potekala borbena tekma, ki se je končal z neodločenim rezultatom 1:1. Vsekakor jutri ne bomo spremljali dolgočasnega nogometa, saj sta obe ekipi polni samozavesti in si želita zmage. Trener Teleing Pomurja Jančar je pred tekmo zelo previden, ničesar noče prepustiti naključju in poudarja, da je bila prioriteta prvo mesto v državnem prvenstvu, ki med drugim pomeni nastop v Ligi Prvakinj ter organizacijo turnirja s katerim bi tudi pokrili del stroškov, saj ženskemu slovenskemu nogometu sponzorji ter mediji ne posvečajo kaj dosti pozornosti. Velja omeniti, da so štiri igralke Teleing Pomurja odsotne, saj nastopajo za reprezentanco U-17 na Madžarskem, od tega dve igralki že igrata za člansko moštvo. Treningi ne potekajo kot bi morali, saj so pri Teleing Pomurju zaradi poškodbe odsotne še Vanja Kozic, Staša Špur in Petra Klemenčič. Da pa težav ne bi bilo že dovolj, velja omeniti še dejstvo, da del deklet precej časa nameni šolanju, kar seveda še dodatno otežuje delo trenerja Jančarja.

Ta dejstva bi znale nogometašice Rudarja izkoristiti in pripeljati pokalni naslov v Velenje. To bi pomenil tretji naslov pokalnih zmagovalk za ŽNK Rudar Škale v samostojni Sloveniji. Da to ne bo le navaden finalni obračun med dvema ekipama pa velja omeniti, da sta se prav obe ekipi spopadli že v lanskoletnem finalu v katerem so bile boljše igralke ŽNK Teleing Pomurja, ki so kar s 4:0 premagale nasprotnice iz Velenja. Tina Marolt v pogovoru na spletni strani krovne organizacije samo potrjuje, da ne gre le za običajno finalno tekmo, saj med ekipama ni nobenih skrivnosti. Pojasni tudi, da je minilo že kar nekaj časa odkar je Pokal Slovenije romal v Velenje, iz česar lahko razberemo, da so Velenjčanke lačne lovorik. Ni kaj, jutri ob 16. uri bo torej potekal zanimiv ženski finale med Teleing Pomurjem ter Rudarjem Škale. Vabljeni!

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

ŽNK Radomlje Medex iz Ajdovščine s tremi točkami

Rumenosrčne prestolnico burje zapuščajo s tremi točkami. Za drugo zaporedno zmago članske …