Z jesenskim delom prvenstva so zaključila tudi dekleta, ki so danes odigrale enajsti krog, v katerem so najvišjo zmago dosegle nogometašice Pomurja, ki so z zmago 11:1 potrdile tudi naslov jesenskih prvakinj. Pomurkam s tekmo več za ovratnik z istim točkovnim izkupičkom dihajo Velenjčanke, ki so danes s 4:0 odpravile zasedbo Radomelj. Mariborčanke so z dvema zadetkoma Martine Potrč slavile na težkem gostovanju v Novem mestu, talentirana zasedba Velesovega pa ni imela večjih težav na gostovanju pri Slovenj Gradcu. Jevničanke so z nastopi v jesenskem delu prvenstva zaključile že v prejšnjem krogu.


ŽNK PREŠA SLOVENJ GRADEC 0:5 VELESOVO
Šiljak (20), L. Kos (31 pen, 63), E. Kos (41), Mitrović (53)
Obramba Slovenj Gradca ni bila kos niti mladi zasedbi Velesovega, ki je na Koroško prišla v številčni zasedbi, zato si je lahko trener Gorenjk Primož Štrajhar privoščal kar nekaj menjav, medtem ko je imel domači strateg Aleš Lampret na klopi le dve rezervni igralki. Največ težav sta domači obrambi povzročali sestri Kos, sicer tudi članici mladinske reprezentance, ki sta se trikrat vpisali med strelke, uspešnejša je bila Lucija, ki je zadela dvakrat. Gorenjke so sicer povedle v 20. minuti, ko je domačo vratarko Mirjano Marković premagala Vanja Šiljak, ki je po koncu jesenskega dela skupaj z Lucijo Kos s petimi zadetki tudi prva strelka ekipe. In ravno Lucija Kos je v 31. minuti po uspešno izvedeni enajstmetrovki povišala vodstvo svoje ekipe, deset minut kasneje pa je izid polčasa postavila še mlajša Evelina Kos. V 53. minuti se je svojega prvenca na uradnih tekmah veselila rezervistka Nancy Mitrović, deset minut kasneje pa je končni izid srečanja z drugim zadetkom postavila Evelina Kos. Slovenj Gradec z ničlo ostaja na dnu lestvice, Velesovo pa se je četrto letošnjo zmago šestouvrščenim Radomljam približalo na štiri točke zaostanke.

ŽNK KRKA 0:2 ŽNK MARIBOR
Potrč (16, 43)
Odlično gruzijsko vratarko Krke, Tamar Nadirashvili, je tokrat med vratnicama zamenjala izkušena Jadranka Zilić, ki je mariborskim nogometašicam povzročila kar nekaj slabe volje. Dolenjke so se namreč tudi tokrat zelo dobro postavile v obrambi in Štajerkam dovolile le dva zadetka. Za zmago Maribora je z dvema zadetkoma poskrbela Martina Potrč, ki je ob koncu jesenskega dela prvenstva prikazala odlično formo, saj se je že minuli vikend dvakrat vpisala med strelke na obračunu z AH Mas Techom in na ta način le potrdila odlične igre, ki so jo pripeljale vse do članske reprezentance. Potrčeva se je Zilićevo prvič matirala v 16. minuti, dve minuti pred iztekom rednega dela prvega polčasa pa postavila tudi končni izid srečanja na umetnem igrišču novomeškega Portovala. Mariborčanke so z novimi tremi točkami iz tretjega mesta izrinile Jevničanke, ki so bile tokrat proste, medtem ko Krka s tremi točkami ostaja na osmem mestu.

ŽNK AH MAS TECH 1:11 ŽNK TELEING POMURJE BELTINCI
Kunej (42); Rogan (15), Nikl (22, 52), Conjar (32), Vrabel (33, 56, 75, 78 pen), Tibaut (62, 65, 89)
Pomurke, ki so bile v prejšnjem krogu brez obveznosti, so v zadnjem krogu gostovale v Ankaranu, kjer pa z domačo ekipo niso imele pretiranih težav, čeprav so se borbene Primorke predvsem v prvem polčasu favoriziranim nasprotnicam dobro postavile po robu, a jim je v drugem polčasu zmanjkalo moči, kar se pozna predvsem na rezultatu. AH Mas Tech pa se je z enajstimi zadetki v lastni mreži izenačil z ekipo Slovenj Gradca, saj sta obe moštvi na desetih tekmah prejeli 63 zadetkov. Pomurke so povedle preko Manje Rogan, ki je mrežo domačink načela v 15. minuti. Sedem minut kasneje je vodstvo gostinj povišala Andreja Nikl. V 32. minuti je šestnajsti letošnji zadetek dodala še druga strelka prvenstva Monika Conjar, že v naslednji minuti pa je prvega od štirih današnji zadetkov prispevala odlična Tanja Vrabel. Za nekaj veselja v domačem taboru je v 42. minuti poskrbela Barbara Kunej, ki je postavila izid polčasa. Domačinke so v drugem polčasu popustile, saj sta morali domači čuvajki mreže žogo sedemkrat pobrati iz gola. Najprej je še drugič danes zadela Andreja Nikl, vzoru slednje je sledila Tanja Vrabel, nato pa se je razigrala še Tjaša Tibaut, ki je srečanje končala s tremi zadetki, Vrablova pa je prispevala še enega več. Pomurke so z novo zmago osvojile naslov jesenskih prvakinj, ki so ga najpogumnejše posameznice proslavile kar s skokom v bližnje morje.

ŽNK RUDAR ŠKALE 4:0 ŽNK RADOMLJE
Malinić (2, 5), Prašnikar (42), Marolt (85)
Velenjčanke so silovito odprle obračun z Radomljankami, saj so slednje že po petih minutah zaostajale za dva zadetka. Oba zadetka sta bila delo Sanje Malinić, ki je na zadnjih tekmah prikazala zavidanja vredno strelsko formo, skupaj s soigralko Laro Prašnikar, ki je pred odhodom na odmor zadela za 3:0, pa sta prvi strelki svojega moštva in tretji strelki prvenstva. Velenjčanke v drugem polčasu niso igrale več tako poletno kot v prvem, saj so edini zadetek v drugem polčasu dosegle šele v 85. minuti srečanja, ko se je med strelke vpisala Tina Marolt, ki je zadela tretjič letos. Igralke Rudarja na zimski odmor odhajajo z istim točkovnim izkupičkom kot vodilne Pomurke, ki pa imajo tekmo manj. V spomladanskem delu sezone tako lahko pričakujemo zanimiv dvoboj za naslov prvakinj, medtem ko Radomljanke tudi po današnjem porazu ostajajo pete.

Foto: Ana Kos

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prepričljiva zmaga v Skopju

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je danes, ob 15.00 uri, gostovala v Makedoniji. S…