Nogometašice so odigrale tekme sedmega kroga Slovenske ženske nogometne lige. Igralke tokrat niso skoparile z zadetki, saj so gledalci na štirih obračunih videli kar 27 zadetkov, obenem pa so zmagovalke na vseh štirih srečanjih mrežo ohranile nedotaknjeno. V obračunu kroga so se visoke zmage veselile igralke Pomurja, ki so Radomljankam nasule šest zadetkov. Še višje zmage so se veselili v taborih Rudarja in Jevnice, oboje so zabile osem zadetkov. Velenjčanke v sosedskem obračunu niso imele težav s Slovenjgradčankami, Jevnica pa ni imela težav z novomeško Krko, Kaja Jerina pa je prispevala kar polovico od osmih zadetkov. Nogometašice Velesovega na gostovanju na Primorskem niso imele pretiranih težav, kljub temu, da se je pričakovalo izenačeno srečanje. Gorenjke so Primorkam zabile pet zadetkov in se z zmago zavihtele na šesto mesto lestvice, ki so ga pred današnjo tekmo sicer zasedale prav nogometašice AH Mas Techa. Mariborčanke so bile v tem krogu proste, prihodnji vikend ligaških obračunov zaradi reprezentančnih obveznosti ne bo.


TELEING POMURJE  6:0  RADOMLJE
Strelke: Tibaut (7), Rogan (14), Vrabel (45), Conjar (64, 66), Nikl (78)
V obračunu kroga, ki ga je v beltinškem Športnem parku spremljalo dobrih sto gledalcev, smo videli visoko zmago Pomurk, ki so mladi ekipi Radomelj nasule šest zadetkov. Varovanke trenerja Bojana Jančarja so hitro povedle, saj je že v 7. minuti srečanja vratarko gostinj, Sonjo Čevnik, premagala Tjaša Tibaut. Čevnikova je morala v 14. minuti še drugič po žogo v svojo mrežo, potem ko je zadela Manja Rogan, sicer najmlajša igralka v prvi postavi Pomurja. Mreži sta nato mirovali vse do zaključka prvega polčasa, ko je v zadnji minuti rednega dela igre zadela odlična Tanja Vrabel, ki je zadela že dvajsetič v tej sezoni in tako zanesljivo vodi na lestvici najboljših strelk. V drugem delu igre so Pomurke nadaljevale in Radomljankam zabile še tri zadetke. V roku treh minut se je dveh zadetkov veselila perspektivna Monika Conjar, ki je v polno zadela v 64. in 66. minuti. Končni izid pa je v 78. minuti postavila najizkušenejša članica Pomurja, Andreja Nikl. Od prve minute je po dolgotrajni poškodbi zaigrala Staša Špur, medtem ko Mateja Zver po vrnitvi iz Islandije še ni bila na voljo trenerju Jančarju. Pomurke tako tudi po sedmem krogu ostajajo na vrhu lestvice, kjer jim s tremi točkami zaostanka sledi Rudar.
Foto: Jure Banfi

RUDAR ŠKALE 8:0 PREŠA SLOVENJ GRADEC
Strelke: Murić (33, 54), Malinić (37), Prašnikar (43, 56), Pijuković (59), Gomboc (74), Marolt (89)
Nogometašice Rudarja in Slovenj Gradca so se pomerile v sosedskem obračunu. Zmage v šaleško-koroškem obračunu so se pričakovano veselile domačinke, saj so se gostje domov vrnile z sedmimi zadetki v mreži. Slovenjgradčanke so se sicer dolgo upirale favorizirani četi Rudarja, ki je povedla v 33. minuti, vratarko gostinj, Mirjano Marković, je kot prva premagala Moira Murić. Velenjčanke so do konca prvega polčasa zadele še dvakrat. Najprej se je med strelke vpisala Sanja Malinić, tretji zadetek v prvem polčasu pa je prispevala obetavna Lara Prašnikar. Velenjčanke so tudi v drugi polčas vstopile silovito in v roku šestih minut zadele trikrat. V 54. minuti je še drugi zadetek na tekmi prispevala Moira Murić, dve minuti kasneje je, ravno tako drugič, zadela Prašnikarjeva, ki je s trinajstimi zadetki najbližja zasledovalka vodilne strelke lige, Tanje Vrabel. Na 6:0 je v 59. minuti povišala Ines Pijuković, ki je v igro vstopila nekaj minut pred tem. Velenjčanke se tudi v zaključku tekme niso ustavljale, v 74. minuti je vodstvo povišala Zala Gomboc, končni izid pa je v izdihljajih tekme postavila Tina Marolt. Slovenjgradčanke si skozi tekmo niso pripravile resnejših priložnosti, Staša Čagran in Eva Mirtič sta sicer skušali povleči soigralke, a jima ni uspelo. Se pa lahko Korošice zahvalijo vratarki Mirjani Marković, ki je preprečila še višji poraz. Slovenj Gradec z novim porazom in z ničlo ostaja na dnu tabele, Velenjčanke pa ostajajo na drugem mestu.
Foto: Ana Kos

AH MAS TECH 0:5 VELESOVO
Strelke: Šiljak (25, 29, 48), Slemc (55), E. Kos (87)
Primorke so tokrat morale priznati premoč igralkam Velesovega, ki so s petardo v primorski mreži slavile pomembno zmago po nizu slabih rezultatov. Na tekmi je mladinska reprezentantka Vanja Šiljak tokrat dosegla svoj prvi “hattrick” v letošnjem prvenstvu in prav ona je bila v današnjem obračunu odločilni faktor pri visoki zmagi Velesovega. Med strelke se je prvič v letošnji sezoni vpisala tudi Laura Slemc, za potrditev zmage pa je v 88. minuti tekme zadela še Evelina Kos. Vsekakor je javnost pričakovala veliko bolj izenačeni dvoboj, saj so igralke Ankaran Hrvatinov na zadnjih tekmah v določenih segmentih igre prikazale tudi določen napredek, a so izkušnje nekaterih mladinskih reprezentantk bile odločilne v današnjem dvoboju. Igralke Velesovega so tako vknjižile svojo drugo zmago v letošnjem prvenstvu in se s tem zavihtele na šesto mesto lestvice.

KRKA 0:8 JEVNICA
Strelke: Jerina (8, 10, 20, 60), Vodlan (28), Špelič (50), Grad (62), Gregorčič (63)
Po pričakovanjih pa se je končalo tudi srečanje v Krškem, kjer so Jevničanke z visokih 0:8 ugnale domačinke. Očitno in tudi več kot dober obet pred reprezentančnim srečanjem z Nemčijo in Irsko je, da Kaja Jerina iz tekme v tekmo prikazuje čedalje boljšo formo. Tokrat je bila uspešna kar štirikrat in prav s svojo hitrostjo in prodornostjo je Novomeščankam povzročala največ preglavic. Tudi Ines Špelič in Lucija Grad sta zadeli še na drugi tekmi zapored in potrdili svoji dobri formi. Današnje srečanje pa pomeni še dva nova mejnika v moštvu Jevnice, saj je Mateja Vodlan dosegla svoj prvi zadetek v letošnjem prvenstvu, piko na i pa je postavila še mladinska reprezentantka Sara Gregorčič, ki je s svojim tretjim letošnjim zadetkom v prvenstvu zapečatila usodo Dolenjk. Očitno Novomeščanke nadaljujejo s krizo v napadu, saj tudi na današnjem srečanju niso uspele zadeti in ob tem se poraja vprašanje, ali je bil zadetek v Slovenj Gradcu zgolj naključje? Fotogalerija iz tekme jutri.
Foto: Mateja Vodlan

Avtorja: Marko in Peter

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Selektor Saša Kolman zahteva predvsem konstantnost

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je včeraj odigrala zadnjo, 6. tekmo v skupinskem …