Danes se je v Lendavi in Beltincih začel kvalifikacijski turnir za Ligo Prvakinj v katerem tudi nastopa ŽNK Teleing Pomurje. Na žalost pa je pozitivno energijo, ki jo je bilo moč čutiti pred kvalifikacijskim turnirjem, pokvarila glavna sodnica Larssonova, ki je z nekaterimi sodniškimi odločitvami praktično oškodovala Pomurke.


TELEING POMURJE 1:3 UNIA RACIBORZ
Strelke: Nikl (64); Chinasa (21,72), Chudzik (41)

Teleing Pomurje: Puš, Rola, Nikl, Erman, Benak, Rogan, Conjar, Eržen, Tibaut,Ketiš, Vrabel.
Unia Raciborz: Antonczyk, Gornicka, Konsek, Chudzik, Zelazko, Lešnik, Chinasa, Grzwynska, Wišniewska, Kasperska, Zdunek.

V srečanje so bolje krenile Poljakinje, ki so si v prvih desetih minutah priigrale nekaj udarcev iz kota in bile tudi konkretnejše. Pomurke so na začetku tekme igrale nekoliko zadržano, a so se v nadaljevanju razigrale in dokazale, da se lahko enakomerno kosajo z igralkami Unie. Do prve resne priložnosti na tekmi smo morali počakati do 20. minute, ko je Roganova z lepo podajo na levi našla Ermanovo, ki se je lepo prebila v kazenski prostor, vendar zaključila zelo slabo. Kdor ne da dobi, je rek, ki ga pogosto slišimo v nogometnih krogih. In prav to se je zgodilo nekaj minut kasneje. Chinasa je po hitri akciji Poljakinj matirala Puševo in tako ekipo Unie Raciborza popeljala v vodstvo. Po prejetem zadetku so si Pomurke priigrale še dve priložnosti. V 22. minuti je z glavo slabo merila Erženova, šest minut kasneje pa je Tibautova, po podaji Conjareve, ustrelila mimo vrat. Do 40. minute smo spremljali borbeno srečanje, nato pa je na sceno stopila glavna sodnica Larssonova, ki je prerivanje med Niklovo in Chinasovo ocenila kot prekršek za najstrožjo kazen. Chudzikova je nato iz bele točke povišala vodstvo svoje ekipe. Prvi polčas je tako pripadel Poljakinjam, Pomurke pa so si priigrale nekaj zrelih priložnosti za zadetek, a so bile v zaključku neučinkovite.

V drugem polčasu smo v 51. minuti srečanja videli novo priložnost Poljakinj, a je tokrat Puševa odlično posredovala. V 56. minuti znova lepa akcija Pomurk, Ermanova je z lepo podajo zaposlila Vrablovo, ki pa si je žogo preslabo zaustavila in priložnost je splavala po vodi. Nato pa 64. minuta in zadetek Niklove z glavo po podaji iz kota. Le minuto kasneje vnovič poizkus Vrablove, a je strel z glavo za las zgrešil vrata Poljakinj. Po zelo lepi priložnosti pa je sledil hladen tuš za Pomurke. Med strelke se je znova vpisala Chinasova, ki je sama stekla proti Puševi in jo tudi premagala. Po zadetku so igralke Pomurja še bolj pritisnile, v 74. minuti so tako imele kar tri zaporedne priložnosti, žoga je na koncu prišla do Ermanove, ki je imela pred sabo prazna vrata, a na žalost zatresla le prečko. V 80. minuti lep strel Conjarjeve, a se je tokrat izkazala gostujoča vratarka. Zadnjo priložnost za znižanje rezultata je imela Vrablova, ki je merila mimo vrat. V drugem polčasu smo lahko videli veliko boljšo igro Teleing Pomurja, z nekaj res izvrstnimi priložnostmi za zadetek, a je na koncu ostalo pri 3:1, pa čeprav bi lahko Pomurke na koncu iz tekme izvlekle več.

Pridobili smo tudi izjavo Štefana Kozica, ki nam je zaupal: “V ključni tekmi naredimo več napak kot v vseh pripravljalnih tekmah skupaj. Izgubljamo tekme ob nepravem času in smo še vedno ostali na tistem, da smo simpatična ekipa. Kaj nam zdaj preostane, da žalujemo za izgubljeno priložnostjo? Mislim da ne, še vedno je upanje in gremo v soboto proti Belorusinjam odločno v tekmo. Izgubiti nimamo več kaj, pridobimo lahko veliko, iz naslednjih srečanj pa potrebujemo dve zmagi, da se ob morebitni vnovični osvojitvi državnega naslova, končno premaknemo za boben višje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Polom Mure v Ljubljani, po simultanki Sare Makovec Olimpija slavila s kar 4:0

Veliki derbi 1. SŽNL med ekipama Olimpije in Mure je pripadel zmajčicam. Ljubljančanke so …