Po štirih sobotnih tekmah so danes popoldne tekmovalni spored 14. krog SŽNL zaključile igralke Radomelj in Olimpije. Zmajčice, ki jih v nedeljo čaka derbi s Pomurkami, so se dolgo mučile z domačo zasedbo, odpor pa strle šele v drugem polčasu.


Prvi polčas ni ponudil zadetkov, čeprav so imeli Ljubljančanke v skladu s pričakovanji nekaj več pobude in tudi zaključnih udarcev, ki pa vseeno niso našli želenega cilja. Gostiteljice so v izenačenem in dokaj živahnem obračunu poizkušale predvsem s streli z razdalje, ki pa so bili praviloma hitro blokirani. So pa Ljubljančanke povedle v 56. minuti, ko je Olimpija izpeljala hiter protinapad, ki ga je po podaji v kazenski prostor zaključila Jelena Čubrilo. V domačem taboru so sicer zahtevali igranje z roko, a je sodniška piščalka Aleksandre Česen kljub protestom predvsem vratarke Sonje Čevnik ostala nema.

Srečanje je bilo odločeno v 73. minuti, ko je želela Staša Čagran izbiti žogo izpred svojih vrat, a namesto tega žogo poslala za hrbet svoje vratarke. Radomljanke so bile najbližje zadetku po napaki ljubljanske vratarke Eve Vamberger, poigravanje katere je skorajda kaznovala Karmen Ulbin, ki je gostujoči vratarki že odvzela žogo, a nato preslabo podala pred vrata Olimpije, nato pa tudi Ana Černelič ni uspela močneje udariti po okroglem usnju, ki je naposled končalo v roka Vambergerjeve.

Zmajčice se v nedeljski dvoboj s Pomurkami podajajo s tremi točkami prednosti, kar pomeni, da bi si z zmago praktično že zagotovile krstni naslov državnih prvakinj, medtem ko bi remi še puščal odprta vrata.

MOJE-LECE.SI RADOMLJE – OLIMPIJA 0:2
Čubrilo (59′), Čagran (73′ ag)

Rezultati sobotnih tekem 14. kroga SŽNL:
KRIM – FUŽINAR 1:1
Babnik (22′ pen); Malinić (58′)
RK: Zajc (76′ – Krim)
RUDAR ŠKALE – VELESOVO 3:1
Križaj (23′), Jelovšek (34′), Pleterski (60′); Smolnikar (70′)
TELEING GMT BELTINCI – MARIBOR 13:0
Bradić (10′, 60′), Kolbl (15′, 19′, 56′, 84′), Conjar (21′, 55′, 57′), Tibaut (25′, 42′), Krstić (29′)
ANKARAN – AJDOVŠČINA 6:0
Čepak (36′), Petrač (39′, 59′), Sarnataro (70′), Paliska (78′), Bucik (88′) 

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov vihar! Skrivnostni investitorji in združitev moške ter ženske ekipe

Ozračje okoli Olimpije, tudi v trenutkih, ko se zdi, da so kot iz pravljice, ne more biti …