Radomljanke so se včeraj pod taktirko novega trenerja Davorja Previšiča po krajšem premoru znova zbrale v Športnem parku Radomlje. Dobro vzdušje je botrovalo tudi k intenzivnemu treningu.


Na treningu je bilo z manjšimi izjemami prisotno celotno ogrodje ekipe, ki je v rumeno-modrem dresu nastopalo že lansko leto, zato posebnega uigravanja ni pričakovati, je pa zato Previšič danes dodobra spoznal dekleta in njihove sposobnosti. Z novimi soigralkami pa se je prvič pozdravila Maruša Sevšek, ki bo nogometno pot nadaljevala v Radomljah.

Članska reprezentantka Slovenije je svojo kariero pričela v Velenju in za člansko moštvo Rudarja odigrala 93 prvenstvenih tekem. Pri tem je Sevškova dosegla kar 25 zadetkov in se v sezoni 2014/15 veselila tudi pokalne lovorike, ko je bil Rudar v finalu pokalnega tekmovanja boljši od Pomurja. Ob tem lahko zapišemo, da je 21-letna Velenjčanka odigrala tudi 16 tekem v ženskem pokalu, pri tem pa je v statistiko vpisala še štiri dodatne zadetke. V Radomljah so tako v svoj tabor zvabili izkušeno igralko, ki se odlično znajde tako v zvezni liniji kot tudi na položaju osrednje branilke.

V smer Velenja pa bo iz Radomelj prestopila Tara Komatar, ki bo tako zakrpala vrzel v vratih Rudarja. Tari, ki je v jesenskem delu minule sezone branila za novomeško Krko in spomladi v Radomljah morala ob Sonji Čevnik obsedeti na klopi, bo nova izkušnja vsekakor pripomogla k dodatnemu razvoju. Tega se zaveda tudi dolgoletni velenjski trener Dušan Uršnik. Tara bo v Velenju prevzela številko ena, med drugim pa se lahko pohvali s 14 članskimi tekmami. S tem se poraja vprašanje, kje bo svojo kariero nadaljevala izkušena Jadranka Zilić.

Ob tem je jasno, da bo v dresu Rudarja tudi v novi sezoni igrala Larissa Šoronda, ki je po vsega nekaj treningih vrgla puško v koruzu, zapustila priprave Pomurja in se vrnila v Velenje. Rudar, ki ga je zapustilo že nekaj nosilk igre, pa je tako dobil dobrodošlo okrepitev za napad.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pomurke dobile tekmice, ki jim bodo stale na poti do Lige prvakinj

V Nyon-u je bil včeraj opravljen še žreb ženskih kvalifikacij za Ligo prvakinj. Slovenijo …