Dekliška mladinska izbrana vrsta je kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo sklenila na tretjem mestu. Potem ko so Slovenke v četrtek izgubile z Rusijo, v prvem krogu pa kljub temu, da so si na igrišču priigrale z Irkami, naknadno izgubile, saj je zaigrala Turk, ki pa zaradi kazni ne bi smela igrati, so Prašnikar, Kolbl in soigralke danes ugnale Bolgarijo. Prvi polčas ni ponudil zadetkov, v drugem polčasu pa sta tri točke priigrali Špela Kolbl, ki je bila natančna dvakrat, in Karmen Godina.


Kvalifikacije za evropsko prvenstvo – druga tekma turnirja. Sodnica: Cristina Bujor.
Bakovci: Športni park.
BOLGARIJA WU19 0:3 SLOVENIJA WU19
Kolbl (58′, 59′), Godina (76′)
Slovenija WU19: Miličić, Rozmarič, Godina, Senica, Horvat (41′ Legenič), Kuštrin (71′ Jelovšek), Predanič, Prašnikar, Nemec (76′ Kutnjak), Kolbl, Babnik. Selektorica: Petra Mikeln.

Prvi polčas obračuna, ki je odločal le še o tem, katera od reprezentanc bo osvojila tretje mesto v kvalificijski skupini, ni ponudil nogometnih presežkov. Slovenke so prvič poizkusile v 14. minuti, ko pa je Lara Prašnikar prosti strel z dobrih 23 metrov izvedla preslabo in merila čez bolgarska vrata. V nadaljevanju sta z udarcema s precejšnje razdalje poizkušali še Nemec in Predanič, a gostujoča vratarka Kalčeva ni imela težav z mlačnima poizkusoma. Kalčeva je bila na pravem mestu tudi v 34. minuti, ko je po kotu z vrha kazenskega prostora sprožila Kaja Horvat, le nekaj sekund zatem pa je s 17 metrov v naročje bolgarske vratarke merila še Predanič. Slednja je poskusila tudi v zadnji minuti prvega polčasa, ko pa je žoga po strelu po tleh švignila mimo desne vratnice bolgarskega gola. Moštvi sta na odmor odšli z začetnim izidom.

Slovenke so v nadaljevanju prestavile v višjo prestavo in v 58. minuti tudi povedle. Tekla je 58. minuta, ko je Zala Kuštrin na desni strani igrišča izkoristila napako Bolgark in s predložkom pred gol našla Špelo Kolbl, ki ni imela težav in je s strelom z bližine domačo četo povedla v vodstvo. Mlada igralka Pomurja je bolgarsko mrežo še drugič zatresla zgolj minuto kasneje. Bolgarke po dolgi podaji Anite Legenič žoge niso najbolje izbile, kar je izkoristila Lara Prašnikar, ki je ukradla žogo na polovici Bolgarije in z lepo podajo na desni strani kazenskega prostora našla Kolblovo, ki je bila najprej spretnejša od bolgarske branilke, nato pa prevarala še vratarko Kalčevo, ki bi sicer lahko bolje posredovala. V 61. minuti so si Slovenke pripravile novo lepo priložnost, a je Špela Rozmarič po kotu Prašnikarjeve z glavo merila mimo daljše vratnice. Slovenska premoč se je nadaljevala, varovanke selektorice Petre Mikeln pa so jo kronale v 76. minuti. Bolgarke po kotu Rozmaričeve niso uspele izbiti okroglega usnja, do katerega se je prebila Karmen Godina in jo z osmih metrov pospravila za hrbet Kalčeve. Slovenska premoč se je nadaljevala, varovanke selektorice Petre Mikeln pa so jo kronale v 76. minuti. Bolgarke po kotu Rozmaričeve niso uspele izbiti okroglega usnja, do katerega se je prebila Karmen Godina in jo z osmih metrov pospravila za hrbet Kalčeve. Slednja je bila na pravem mestu minuto kasneje, ko je z močnim udarcem z roba kazenskega prostora poskusila še Lara Prašnikar. V zaključku obračuna so s streli poizkušale še Nina Predanič, Tinkara Senica in Špela Kolbl, a se izid ni več spremenil.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Ljubljani se začenja nova nogometna zgodba

V prestolnici je včeraj z uradno potrditvijo zaživel nov ženski nogometni klub, ki bo nast…