Včeraj so državno prvenstvo odprla tudi dekleta. Uvodno dejanje nove sezone ni ponudilo, Beltinčanke in Velenjčanke so se veselile visokih zmag nad Olimpijo in Ajdovščino, Velesovo je v Krškem brez težav odpravilo Krko. Nekoliko težje je šlo Mariborčankam, ki so s plejado izposojenih igralk Pomurja, dvakrat je zadela Kaja Horvat, ugnale Krim, najtesneje pa je bilo v Radomljah. Ankarančanke so hitro povedle z zadetkom Line Čepak, a je domačo četo z dvema zadetkoma rešila reprezentantka Barbara Kralj.


RADOMLJE 2 : 1 ANKARAN
Kralj (36′, 67′); Čepak (5′)

Prvi krog državnega prvenstva se za Ženski nogometni klub Radomlje ni začel po načrtih. Nova pridobitev Radomelj, Karmen Ulbin, je zaradi poškodbe izpustila srečanje in bo odsotna še nekaj časa. Primorke so srečanje začele izredno učinkovito in že v uvodnih minutah po napaki Radomljank izkoristile imenitno priložnost ter preko hitre Line Čepak prešle v vodstvo. Ankarančanke so ob tem imele še nekaj lepih priložnosti, a so kasneje vajeti igre prevzele Radomljanke, ki pa si konkretnih priložnosti ob strnjeni obrambi gostujočega moštva niso priigrale. Po pritisku na gostujoča vrata so Radomljanke v 36. minuti izenačile. Po prostem strelu z desne strani je vratarka Sindi Germek malce nespretno posredovala, kar je izkoristila danes razpoložena Barbara Kralj in rezultat izenačila  na 1:1. V drugem polčasu smo lahko tako kot v prvem spremljali izredno izenačen dvoboj. Ankarančanke so prekinjale napade domačega moštva ter odlično zapirale prostor na svoji polovici. Po prekršku na robu kazenskega prostora je Barbara Kralj vzela vajeti v svoje roke in z izvrstno izvedenim prostim strelom dosegla evrogol in svoje moštvo popeljala v vodstvo. Nekaj minut zatem se je v odlični priložnosti znašla Barbara Kunej, a se je izkazala domača branilka Staša Čagran in žogo izbila v avt. Do konca srečanja se je v dveh izjemnih priložnostih znašla še Kaja Jerina, a se Sindi Germek z dvema odličnima obrambama ni pustila premagati. Radomljanke so tako izpolnile cilj in si priigrale tri točke, medtem ko so v gostujočem taboru obžalovali zamujeno priložnost, kljub porazu pa so se Ankarančanke predstavile kot zahtevne tekmice.

Foto: Rok Zore

MARIBOR 2 : 0 KRIM
Horvat (36′, 53′)

V odličnem vzdušju in lepem vremenu smo lahko v Mariboru spremljali izredno zanimivo srečanje. Krimovke so tudi v Mariboru ponovile predstavo iz Ankarana, se predstavile kot trd oreh in bi v prihajajočih tekmah iz ponujenih priložnosti lahko iztržile tudi kaj več. Kljub temu smo lahko v začetku tekme videli raztrgano igro obeh moštev. V domačem moštvu sta vajeti v svoje roke prevzeli Živa Hanžič in Melani Jelen, ki sta poizkušali z globinskimi žogami ter prodori predreti gosto obrambo Krima, a je bila gostujoča obramba vselej na mestu. Prvo pravo priložnost v prvem polčasu so si Mariborčanke priigrale preko kota, ko je Melani Jelen z glavo za las zgrešila vrata Krimovk. V drugi polovici prvega polčasa so potek igre prevzele Krimovke, ki so imele tudi dve izvrstni priložnosti po podaji iz kota, ko je Vesna Kavšek nevarno streljala z glavo, a se je z izjemnim refleksom izkazala domača vratarka Saša Peruš in tako ohranila svojo mrežo nedotaknjeno. Prvi zadetek na srečanju smo lahko videli ob koncu prvega polčasa, ko se je Kaja Horvat odločila za strel iz razdalje in tudi zadela. V domačem moštvu sta bili izredno prodorni tudi Mihaela Horvat in Maša Špes. V drugem polčasu smo lahko spremljali izredno zanimivo srečanje, ki ga je v začetku drugega polčasa začinila Kaja Horvat, ki je z izrednim volejom poskrbela za pravi evrogolom in z drugim zadetkom v tekmi povišala prednost Maribora. Do konca tekme smo lahko spremljali dokaj agresivno igro obeh moštev, med drugim pa je Živa Hanžič stresla tudi prečnik. Mariborčanke so zasluženo osvojile vse tri točke, a bi se lahko odvilo tudi drugače, če bi Vesna Kavšek ostala zbrana pri zaključku.

POMURJE 10 : 0 OLIMPIJA
Bradić (1′, 28′, 35′), Čonč (8′), Conjar (10′, 75′), Kolbl (41′), Nikl (44′), Boškan (84′), Padovac (86′)

S prvim nastopom Olimpije v prvi ženski nogometni ligi ljubljanski strokovni štab ne more biti ravno najbolj zadovoljen. Kljub temu, da so manjkale nekatere igralke, so zeleno-bele izgubile z visokim rezultatom, kljub temu pa so prikazale borbo in srce. Med drugim se je z nekaterimi izrednimi obrambami izkazala reprezentančna vratarka Lucija Mori, ki je tako preprečila še višji poraz Olimpije. Da je Pomurje v Sloveniji korak pred ostalimi, so varovanke trenerja Bojana Jančarja dokazala tudi po bolečem zaključku kvalifikacij za Ligo prvakinj, saj so v srečanje vstopila z veliko mero samozavesti in tako že v uvodni minuti zabile za vodstvo. Biljana Bradić je blestela s hattrickom, Monika Conjar je zabila dvakrat, medtem ko so po zadetek prispevale Dominika Čonč, Špela Kolbl, Andreja Nikl, Dejana Boškan in Danka Padovac. Pomurje je s tem osvojilo prve tri točke in tako napovedalo boj za novo prvenstveno lovoriko, Olimpija pa bo svojo srečo poizkušala v naslednjem krogu, v Velesovem.

Foto: Jure Banfi

RUDAR ŠKALE 11 : 0 AJDOVŠČINA
Malinić (3′, 60′), Prašnikar (9′, 21′, 32′, 35′, 58′, 64′), Praprotnik (61′), Gomboc (81′), Duronjić (86′)

Ekipa ajdovskih članic se z uvodnega gostovanja v Velenju, pri lanskoletnih pokalnih prvakinjah, vrača z visokim porazom. Velenjčanke so upravičile renome druge najboljše ekipe v državi, skozi celotno srečanje narekovale ritem igre in si ustvarile veliko število priložnosti, kar enajstkrat pa tudi zadele. Pri gostjah iz prestolnice burje je bila na veliki preizkušnji predvsem vratarka Laura Lukežič, ki pa se je izkazala z nekaj odličnimi posredovanji in tako večkrat zaustavila nalete favoriziranih domačink. Pri Rudarju se je s kar šestimi zadetki izkazala Lara Prašnikar, ki je bila tako v prvem krogu tudi najučinkovitejša strelka, z dvema zadetkoma pa se je izkazala tudi povratnica Sanja Malinić. Zmago so v drugem polčasu potrdile še Maša Praprotnik, Zala Gomboc in Vanja Duronjić, po dolgem okrevanju zaradi poškodbe kolena pa sta se na igrišča vrnili tudi Ines Pijuković in Larissa Šoronda. Tudi Velenjčanke so, tako kot že dopoldne tudi Pomurke, napovedale srdit boj za prvo mesto.

KRKA 1 : 7 VELESOVO
Strelke: Jelovšek (53′); Slemc (15′), Rozman (25′, 83′), Lombar (33′, 70′, 75′), Smolnikar (79′)

Gorenjke so po uvodnem pokalnem srečanju še enkrat več dokazale, da so trenutno prevelik zalogaj za Novomeščanke. Celotna ekipa Velesovega je še enkrat več pokazala ekipni duh in všečno igro, čeprav ekipa v sebi skriva še veliko rezerv in bi lahko bila v letošnji sezoni prava “mala” senzacija. Vsekakor je gostujoči strateg Primož Štrajhar lahko zadovoljen z nadaljevanjem odlične strelske forme tako Nike Lombar, ki je novomeško mrežo zatresla kar trikrat, kot tudi Laure Slemc. Zanimivo je tudi dejstvo, da sta se med strelkami vnovič znašli tudi Manca Smolnikar in Sandra Rozman, ki sta zabili tudi v medsebojnem pokalnem obračunu. V domačem taboru je Simona Jelovšek še enkrat več dokazala, da izredno napreduje in še tretjič v letošnji sezoni matirala Tjašo Mencinger, vratarko Velesovega, ter po pokalnem tekmovanju zadetek vknjižila tudi v državnem prvenstvu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…