Nogometašice so v nedeljo pričele končnico državnega prvenstva. Uvodni krog skupine za prvaka ni postregel s presenečenjem. Olimpija je napolnila mrežo Rudarja, Radomljanke so bile nemočne v dvoboju s Pomurjem. Krim je z minimalno zmago v obračunu z Mariborom povečal prednost pred zasledovalci, saj je Fužinar pokleknil pred Ankarančankami.


Najvišje zmage so se veselili v taboru Olimpije, ki po porazu s Pomurjem v skladu s pričakovanji melje vse pred seboj. Mlade Velenjčanke so še drugič v nekaj tednih Bežigrad zapuščale z visokim porazom, tokrat so Ljubljančanke dosegle kar deset zadetkov. Že v tretji minuti Jadranko Zilić matirala najboljša ljubljanska strelka Natalija Golob, ki je v 20. minuti podvojila domačo prednost. V razmaku dveh minut se je dvakrat veselila tudi Jelena Čubrilo, ki je postavila tudi izid polčasa. V nadaljevanju se je v velenjski mreži znašlo še šest zadetkov. Že 20. zadetka v sezoni se je razveselila v zadnjih tednih razpoložena Kaja Eržen, dvakrat je v polno zadela še Ksenija Marolt, visoko slavje zmajčic pa je s tremi zadetki v zadnji četrtini dvoboja potrdila kapetanka Lucija Grad.

Nove visoke zmage so se razveselile tudi Pomurke, ki so se še drugič zapored udarile z Radomljami. Srečanje je bilo odigrano v bližnjem Rakičanu, gostujoča zasedba, ki je v Prekmurje pripotovala brez rezerve, pa se je upirala do 18. minute. Beltinčanke so tedaj izkoristile prvo napako v gostujoči obrambi, pod vodstvo pa se je podpisala Monika Conjar. Hitro je sledil še zadetek Biljane Bradić, v 27. minuti je v polno zadela še Špela Kolbl, pod najlepši zadetek tekme pa se je po strelu z razdalje podpisala Manja Rogan, ki je zadela z udarcem pod prečnik. Izid polčasa je postavila Tjaša Tibaut, v nadaljevanju pa se je radomeljska mreža tresla še trikrat. V četrti minuti drugega polčasa se je z 41. golom sezone na vrh ligaške lestvice strelk povzpela Monika Conjar, dve minuti kasneje se je drugega zadetka na tekmi veselila Kolblova. Lastno mrežo je v 71. minuti zatresla še Pia Božič, sicer vratarka, ki pa je tokrat zaigrala v polju. 

V spodnjem delu lestvice so se veselile Ljubljančanke in Ankarančanke. Primorke so gostovale na Koroškem in Fužinarju zadale že tretji zaporedni poraz. Prvi polčasa dvoboja je ponudil dva zadetka, gostujoča zasedba pa je po golu Tine Paliske povedla v 34. minuti, osem minut kasneje pa je prednost povišala še Paola Caporali. V sedmi minuti nadaljevanja srečanja je gostujoče vodstvo znižala Adrijana Mori, a je sledil odgovor Paole Caporali. Končnica dvoboja je ponudila še tri zadetke. Dvakrat se je veselila Tina Paliska, ki je Koroško zapustila s ‘hat-trickom’, vmes pa je poraz Ravenčank omilila Sanja Malinić.

Krimovke so v ljubljansko-mariborskem spopadu gostile Mariborčanke, ki so se na Štajersko vrnile brez točk. Odločitev o zmagovalkah je padla v 83. minuti, ko je zadela tokratna rezervistka Nika Pintarič. Krim je z zmago pobegnil zasledovalkam, saj ima na petem mestu štiri točke prednosti pred Fužinarjem.

Tekma Ajdovščine in Velesovega zaradi prezgodnje smrti pomočnika trenerja Janija Petrovčiča ni bila odigrana.

Rezultati 19. kroga SŽNL:
TELEING GMT POMURJE – MOJE-LECE.SI RADOMLJE 8:0
Conjar (18′, 49′), Bradić (21′), Kolbl (27′, 51′), Rogan (29′), Tibaut (36′), Božič (71′ ag)
OLIMPIJA – RUDAR ŠKALE 10:0
Golob (3′, 20′), Čubrilo (29′, 31′), Eržen (49′), Marolt (58′, 62′), Grad (78′, 79′, 90′)
KRIM – MARIBOR 1:0
Pintarič (83′)
FUŽINAR – ANKARAN 2:5
Mori (52′), Malinić (82′); Paliska (34′, 80′, 88′), Caporali (42′, 67′)

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov vihar! Skrivnostni investitorji in združitev moške ter ženske ekipe

Ozračje okoli Olimpije, tudi v trenutkih, ko se zdi, da so kot iz pravljice, ne more biti …