Tudi v SŽNL je do zaključka letošnjega prvenstva ostalo le še zadnje dejanje, v katerem bosta o naslovu državnih prvakinj odločala Pomurje in Olimpija. Tako Beltinčanke kot Ljubljančanke so z zmago prestale tudi zadnjo generalko pred nedeljskim spopadom, v katerega se bodo podale z enakim točkovnim izkupičkom.


Pomurje je bilo uspešno v Velenju. Dvoboj z Rudarjem, s katerim se bodo varovanke trenerke Nuše Ladinek pomerile tudi v pokalnem finalu, je vnovič ponudil dokaj tesen razplet. Domačinke so se ob ne najboljši predstavi Beltinčank na odmor odpravile z zadetkom zaostanka, čeprav so Pomurke z golom Bibi Bradić povedle že v četrti minuti. Po pol ure igre je prednost gostujočega moštva podvojila Manja Rogan, a je za zanimivejše nadaljevanje tik pred polčasom poskrbela Tina Marolt, ki je po zaključku študijskega leta v ZDA okrepila velenjsko zasedbo. Pomurje v nadaljevanju stvari postavilo na svoje mesto, v peti minuti drugega polčasa se je prvega gola na tekmi razveselila Monika Conjar, ki je bila v 68. minuti natančna še drugič, po zadetku mladinske reprezentantke Lane Golob pa je končni izid dvoboja v 78. minuti postavila Špela Kolbl. Velenjčanke so se ob neugodni postavitvi vnovič izkazale za trdožive tekmice, v treh tekmah pa so v gol Pomurja pospravile štiri od skupno devetih prejetih golov Pomurja.

V Jami za Bežigradom so se zmage veselile tudi igralke Olimpije. Tudi Ljubljančanke so se merile z nasprotnicami, ki so se v letošnji sezoni že izkazale za neugodnega tekmeca. Dvoboj, ki sicer ni ponudil velikega števila priložnosti, je bil odločen že v prvem polčasu, ki so ga zmajčice dobile z izidom 3:0. Odpor Radomljank je po pol ure igre strla Natalija Golob, sledila pa so črne minute, saj so v vsega petih minutah padli kar trije zadetki. Po Golobovi je bila dvakrat natančna še Kaja Eržen, ki v zadnjih tednih predstavlja eno glavnih orožij ljubljanskega napada. Za 4:0 je sredi drugega polčasa zadela še Ines Špelič, radomeljska zasedba pa je poskušala predvsem preko protinapadov. Najnevarnejša v gostujoči ekipi je bila še ena ameriška povratnica, Nina Predanič, ob njej pa je domači obrambi pobegnila Tinkara Senica. Omenimo še, da je mrežo Olimpije čuvala Lucija Grad.

Obračun Ankarana in Krima razpletel z delitvijo točk, zadetka pa sta padla že v prvem polčasu. Za domače vodstvo je po četrt ure igre zadela Kaltrina Shaqiri, a se mlade Ljubljančanke niso predale in so zgolj dobrih deset minut kasneje izid izenačile z golom Katje Turk. V nadaljevanju se rezultat ni več spremenil. Z zadetki precej bolj bogat je bil obračun v Ravnah na Koroškem. Fužinar je srečanje z Mariborom odločil že v uvodnih minutah, saj so Korošice po 17 minutah že vodile s 3:0, najprej z goloma Sanje Malinić, nato pa je v polno zadela še Vanja Duronjić. Za izid polčasa je tik pred odmorom avtogol prispevala še mariborska vratarka Sara Lovrec. V nadaljevanju so zaostanek najprej znižala Ines Krajnc, ki se je v četrt ure razveselila treh zadetkov. A še prej je ‘hat-trick’ uspel Malinićevi, v 56. minuti se je med strelke vpisala Ksenija Živadinović, izdatno zmago pa je v 76. minuti potrdila Adrijana Mori, ki je tako kot Malinićeva izkoristila eno od dveh enajstmetrovk. Ravenčanke so se z zmago približale Krimu, ki Fužinarju pred medsebojnim obračunom beži za dve točki. 

Ajdovke vnovič niso našle recepta za skalp Velesovega, ki se je v prestolnici burje veselilo zmage z 1:2. V sedmi minuti je zadela Tea Ternik, prednost gostujočega moštva pa je v 30. minuti podvojila Manca Smolnikar, ki se je razveselila 11. zadetka sezone. Ajdovščina se je po uri igre vrnila v igro z golom Zale Kuštrin, a gol hitronoge nogometašice ni preobrnil poteka srečanja. 

Rezultati 20. kroga SŽNL:
ŽNK RUDAR – ŽNK TELEING GMT BELTINCI 2:5
Marolt (42′), Golob (74′); Bradić (4′), Rogan (29′), Conjar (50′, 68′), Kolbl (78′)
ŽNK OLIMPIJA – ŽNK MOJE-LECE.SI RADOMLJE 4:0
Golob (29′), Eržen (31′, 34′), Špelič (75′)
ŽNK ANKARAN – ŽNK KRIM 1:1
Shaqiri (15′); Turk (27′)
ŽNK FUŽINAR – ŽNK MARIBOR 7:3
Malinić (3′, 12′ pen, 52′), Duronjić (17′), Lovrec (45′ ag), Živadinović (56′), Mori (76′ pen); Krajnc (49′, 60′, 65′)
ŽNK AJDOVŠČINA – ŽNK VELESOVO 1:2
Kuštrin (60′); Ternik (7′), Smolnikar (30′)

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov vihar! Skrivnostni investitorji in združitev moške ter ženske ekipe

Ozračje okoli Olimpije, tudi v trenutkih, ko se zdi, da so kot iz pravljice, ne more biti …