Ženski nogometni klub Jevnica bo v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije 16. maja organiziral festivalni dan ženskega nogometa, kjer bodo potekale raznorazne aktivnosti za dekleta. Cilj festivalnega dneva je vzbuditi še večjo zanimanje deklet za nogomet, vse udeleženke festivalnega dneva pa prejmejo tudi praktično nagrado.


Festivalni dan za dekleta do 15 let bo potekal v petek, 16. maja, med 17:00 in 18:30 na glavnem nogometnem igrišču v Litiji. Slogan festivalnega dne je že tadicionalen in se glasi: “Bi tudi ti poskusila igrati nogomet? Vabimo te, da se nam pridružiš. S seboj prinesi športno in opremo in veliko dobre volje!” Prvi festivalni dan je bil v širšem sklopu Nogometne zveze Slovenije organiziran v Mariboru, kjer se je zbralo lepo število mladih in obetavnih deklet, ki so skozi različne igre, vodene s strani animatorjev in animatork, prikazale motorične sposobnosti. Po festivalnem dnevu v Mariboru se je dogodek selil po Sloveniji, tako smo lahko festivalni dan spremljali tudi v Kopru, pa kasneje v Ljubljani. Zadnji trije festivalni dnevi ženskega nogometa pa so bili pred tekmami slovenske ženske reprezentance, v minulem letu je festivalni dan potekal v Kopru, pred tekmo Slovenije in Nemčije in kasneje tudi pred tekmo Slovenije in Irske. Zadnji festivalni dan se je odvijal pred nekaj dnevi na Ptuju, kjer se je Slovenija pomerila s Hrvaško.

Pogovarjali smo se z Nino Čebin, ki je v preteklosti nosila dres ženskega nogometnega kluba Jevnica, sedaj pa vodi selekcijo istoimenske ekipe do 17 let. Kot je očitno, bi se lahko s festivalnim dnevom pri ženskem klubu Jevnica okrepil mladinski pogon, a je Nina že na začetku jasno povedala: “V Jevnici se zavedamo kakšen pomen imajo za ekipo mlajše igralke, zato ženski nogomet precej promoviramo po številnih osnovnih in srednjih šolah ter mlada dekleta vabimo, da se nam pridružijo. Sodelujemo s številnimi šolami in želimo deklice spodbuditi, da bi se preizkusile v tem športu. Tudi letos bomo v okviru akcije ‘zdravega življenjskega sloga’ priredili festival ženskega nogometa v Litiji.” Nismo mogli pobegniti mimo vprašanja o članski ekipi Jevnice, ki ima v spomladanskem delu velike probleme s poškodbami. V Ankaranu je priložnost dobilo kar nekaj mladih obetavnih deklet, kar pomeni, da se članska ekipa Jevnice že nagiba k mladim upom: “Tako je. V sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije bomo organizirali festivalni dan za dekleta do 15. leta. NZS festival podpira, tudi z materialnimi sredstvi. Vabljena so dekleta vseh starosti, ki bi želela preizkusiti svoje nogometne veščine, če pa je kakšen prostovoljec pripravljen priskočiti na pomoč pri organizaciji, je seveda prav tako prisrčno dobrodošel. Vsaka udeleženka bo prejela majico s sloganom ‘Rada igram nogomet, kaj pa ti?’. Obljubljamo odlično športno popoldne in upamo, da nam bo tudi vreme naklonjeno,” je o dogodku povedala še Nina, za dodatne informacije pa se lahko napotite na uradno spletno stran ženskega nogometnega kluba Jevnice ali kar na dogodek, ki je objavljen na Facebook strani.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V dvoboju z Olimpijo želijo ponoviti jesensko predstavo

S tekmami 14. kroga se zaključuje redni del Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Članska…