Med 25. aprilom in 1. majem bo v soorganizaciji MNZ Nova Gorica potekal že 14. Turnir narodov za fantovske reprezentance do 15 let, na katerem Slovenci branijo lansko zmago, drugič zapovrstjo pa tudi za dekliške reprezentančne selekcije do 17 let.


Danes popoldne se bo v Ajdovščini ‘pokal narodov’ pričel s tekmo Slovenije proti ZDA. Ob uvodni tekmi pa slovensko reprezentanco do 17 let v skupinskem delu tekmovanja čakata še dve preizkušnji. V sredo se bodo Slovenke ob 16. uri pomerile še z Anglijo, v petek pa bodo odigrale še tekmo proti Mehiki in sicer v Tolminu, ob 15. uri. Dekliški turnir poteka v dveh državah. V Italiji, kjer bo nastopala skupina A, bodo nastopale ekipe Italije, Francije, Nemčije in Belgije, skupino B s Slovenijo, ZDA, Mehiko in Anglijo pa gosti naša država. V soboto se bo odvijal finalni del tekmovanja, na slovenskih tleh se bodo reprezentance udarile za sedmo in peto mesto. 

Za spletno stran NZS je selektorica Petra Mikeln povedala sledeče: Letos bodo prvič na Turnirju narodov nastopile tudi dekliške reprezentance, v katerih lahko nastopajo dekleta rojena po 1. januarju 2000. To za našo ekipo pomeni, da bo šlo za mešano reprezentanco U17 in U19, glavnina deklet pa je seveda vstopnih v reprezentanco U19 (letnik 2000), priložnost pa so dobila tudi nekatera mlajša dekleta. Gre za enega izmed močnejših turnirjev v Evropi pa tudi v svetu za to starostno kategorijo, bo pa turnir kar naporen, saj bodo dekleta odigrala kar štiri tekme v petih dneh. Kljub temu bo to lepa priložnost za pridobivanje novih igralskih izkušenj, za napredek in nadgradnjo naše igre.”

Današnje srečanje Slovenije in ZDA se bo v Ajdovščini pričelo ob 15:30.

Vabljene igralke:
Sara Makovec (ŽNK Pomurje), Nika Čuček (ŽNK Pomurje), Luana Zajmi (ŽNK Pomurje), Kaja Korošec (NK Slovenska Bistrica), Zala Vindišar (ŽNK Radomlje), Ana Milovič (ŽNK Radomlje), Neva Kumalič (ŽNK Radomlje), Tjaša Kumer (ŽNK Radomlje), Lara Klopčič (ŽNK Radomlje), Jana Intihar (NK Krim), Nika Pintarič (NK Krim), Nika Šapek (KNK Fužinar), Maruša Česnik (KNK Fužinar), Adrijana Mori (KNK Fužinar), Izabela Križaj (ŽNK Rudar Škale), Sara Agrež (ŽNK Rudar Škale), Marcela Kos (NK Velesovo), Zala Meršnik (ŽNK Pomurje), Vita Žolek (ŽNK Ptuj), Neli Hofman (ŽNK Ptuj).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Evrogol Mateje Zver dovolj le za točko

V ligi prvakinj so nogometašice St. Pöltna zapravile priložnost, da zmanjšajo zaostanek za…