Po končanem jesenskem delu na prvoligaških zelenicah širom Slovenije  so tako kot pri moških tudi pri dekletih začele zimske aktivnosti. Udarna novica prihaja pa pravzaprav kar iz avstrijskega prvoligaškega kluba Carinthias Soccer Women, za katerega že nastopa reprezentančna vratarka Lucija Mori, ki se je v zimskem prestopnem roku okrepil še s Kajo Eržen, Lucijo Grad in v svoje vrste zvabil mlado, obetavno Radomljanko Laro Ivanušo.


Za Lucijo Grad, ki je v letošnjem jesenskem delu uspešno nastopala za ŽNK Jevnico, se je nočna mora, o kateri smo pisali tudi na naši strani, spremenila v pravo pravljico. Ob pomoči funkcionarjev sta s Kajo Jerina bili uspešno registrirani za ŽNK Jevnico, kar je pomenilo, da bosta obe nogometašici lahko vzdrževali tekmovalni ritem. Luciji Grad se je tako ponudila možnost odhoda v Avstrijo, in sicer jo je v svoje vrste zvabil Carinthias Soccer Women, kjer poudarjajo, da pri registraciji omenjene igralke ne bi smelo priti do nobenih komplikacij. Lucija je za Jevnico v letošnjem prvenstvu odigrala sedem tekem in dosegla tudi tri zadetke.

Druga reprezentantka, ki je okrepila Carinthias, že nekaj časa uspešno nastopa tako v dresu Pomurja kot tudi v članski izbrani vrsti, prihaja pa iz Gorenjskega konca. Gre seveda za Kajo Eržen, za katero je bilo le vprašanje časa, kam in kdaj se bo preselila v tujino. Poseduje neizmerno nogometno znanje in jo z odličnimi prodori lahko označimo kot eno izmed najboljših igralk v prvi slovenski ženski nogometni ligi.  Kaja je v jesenskem delu na devetih odigranih tekmah dosegla tudi enajst zadetkov, kar jo uvršča na sedmo mesto liste strelk. Kaja je ekskluzivno za naš portal povedala o ciljih v svojem novem klubu: “Z novim klubom imam cilj ostati v 1. ligi in jim pomagati po svojih najboljših močeh.” Med drugim smo Kajo tudi povprašali o Slovenkah v Carinthiasu:“Upam, da se Slovenke dokažemo, da lahko ekipo dvignemo na stopničko višje in s tem priborimo ekipi obstanek v prvi ligi. Mislim, da je to lepa priložnost za nas, zato bo prav vsaka od nas pustila srce na igrišču.”

Kot zadnja pa se je v avstrijski Beljak preselila nogometašica ŽNK Radomlje Lara Ivanuša. Lara je bila v jesenskem delu več ali manj na stranskem tiru zaradi hude poškodbe, kljub temu pa je zbrala tri tekme in tudi dosegla štiri zadetke v letošnjem jesenskem delu prvenstva. Velja omeniti, da je bila ena izmed gonilnih sil na kvalifikacijskem turnirju za dekleta do 17 let, kjer so naše kadetinje nesrečno izpadle. Vsekakor pa Lara spada med najbolj talentirane igralke v Sloveniji in med drugim prestop v Avstrijo predstavlja tudi veliko izgubo za ženski klubski nogomet v Sloveniji. Lara nam je v pogovoru malce več zaupala o prestani poškodbi:“Počasi se vračam po poškodbi in postopoma dodajam elemente v trening. Mislim da bom za spomladanski del dobro pripravljena, če bo le šlo vse po načrtih.” Na koncu pa smo se še obrnili na njen prestop, saj je slovenski klubski nogomet zapustila že kot zelo mlada, a tudi kot obetavna nogometašica. Povedala je sledeče:“Prestopa sem zelo vesela in se že veselim novega dokazovanja in igranja v tujini. Seveda, ker se še zmeraj šolam, bo potrebno tudi malo več usklajevanja in planiranja v naprej.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke bodo napadale prvo zmago v skupini

Slovenska ženska reprezentanca bo v petek, 1. decembra igrala peto tekmo v skupinskem delu…