Po reprezentančnem premoru so naše legionarke nadaljevale s prvenstvi v tujini. Če so v Ameriki Dominika Čonč, Pamela Begić in Jana Horvat sezono že zaključile, pa so zato ostale legionarke v Avstriji, Italiji in na Finskem še toliko bolj aktivne.


AVSTRIJA
Sturm Graz, klub Anje Milenkovič in Urške Žganec, je v 11. krogu gostoval pri petouvrščenem Landhausu in izgubil s 4:1. Obe reprezentantki sta odigrali celotno srečanje. V 12. krogu pa so igralke Sturma gostile četrtouvščeni Altenmark in morale znova priznati premoč gostjam z 0:1. Anja Milenkovič je tekmo zaradi težav s poškodbo izpustila, Urška Žganec pa je odigrala celotno srečanje.

Beljaški Carinthias Soccer Women, za katerega nastopajo kar štiri slovenske igralke, se še ni izognil coni izpada, a se je v zadnjih dveh krogih tudi s pomočjo naših reprezentantk točkovno okrepil. V 11. krogu avstrijskega prvenstva so Kaja Eržen, Lucija Mori in Lucija Grad s soigralkami gostovale pri osmouvrščenem Union Kleinmünchnu ter iztržile remi. Kaji Eržen je na omenjeni tekmi sodnik v 83. minuti pokazal rumeni karton. V 12. krogu pa so v Beljaku gostovale igralke iz Innsbrucka. Wacker Innsbruck se trenutno nahaja na četrtem mestu, a to kaj dosti igralkam Carinthiasa ni pomenilo. Po odličnih predstavah v reprezentančnem dresu, si je vratarka Lucija Mori tudi tokrat prislužila odlično oceno. Lucija Grad in Kaja Eržen sta odigrali celotno srečanje in prav slednja je v 17. minuti tekme dosegla drugi zadetek svoje ekipe. To je bil Kajin prvenec v dresu Carinthiasa in prav s to zmago so se v Beljaku približali le na točko zaostanka za devetouvrščenim LUV Grazom.

Kaja Eržen se je v Foto: Jure Banfi
Kaja Eržen se je v 12. krogu veselila premiernega zadetka na avstrijskih zelenicah. Foto: Jure Banfi

LUV Graz, ekipa Katje Nežmah in Martine Potrč, je v 11. krogu iztržil remi proti Südburgenlandu. Katja je igrala do 56. minute, ko jo je domači strateg zamenjal. Martina pa je ostala na zelenici vse do 82. minute. V 12. krogu je LUV Graz gostoval pri St. Pölten-Spratzernu in izgubil kar z 0:5. Martina Potrč je srečanje začela v prvi enajsterici in ostala na igrišču do 71. minute, Katja Nežmah je na igrišče stopila v 77. minuti tekme, ko je zamenjala Tanjo Altenbacher.

Tako kot v prvi avstrijski ligi, so tudi v drugi nadaljevali s tekmovanjem. Klub DFC Leoben za katerega igra Natalija Golob, je v trinajstem krogu gostil moštvo SV Horna in se veselile zmage z izidom 5:1. Natalija Golob je odigrala celotno srečanje in dosegla dva zadetka, veselila se je v 2. ter 25. minuti prvega polčasa. V 14. krogu druge avstrijske lige bi morale igralke DFC Leobna gostovati pri Neulengbach Juniorsih, a je bila tekma preložena. V 15. krogu je Leoben čakala pomembna tekma proti prvouvrščeni ASK Erlii, a je morala Natalija s soigralkami priznati premoč nasprotnicam, ki so slavile z 2:3.

ITALIJA
Torres, klub v katerem igra reprezentantka Kristina Erman, je v tednu dni odigral tri tekme. Najprej je Kristina s soigralkami gostovala pri Perugii, kjer je moštvo iz Sardinije vknjižilo nove tri točke z zmago 2:11. Kristina Erman je v igro vstopila v 51. minuti tekme. Nato je Torres gostoval pri Napoliju in domov znova prinesel vse tri točke, Kristina Erman pa je tokrat odigrala celotno srečanje. Po dveh zaporednih gostovanjih, je 19. aprila Torres čakalo še domače srečanje proti Scaleseju. Kristina je ponovno odigrala celotno tekmo in si tako z dobrimi igrami zopet pridobila zaupanje trenerke Manuele Tesse. Torres se trenutno nahaja na tretjem mestu italijanske Serie A, s tekmo manj za drugouvrščeno Tavagnacco zaostaja dve točke, za vodilno Brescio, ki ima kar dve tekmi več, pa Kristina Erman in soigralke zaostajajo osem točk, v Ligo prvakinj sicer vodita prvi dve mesti. Torres do zaključka prvenstva čaka še pet tekem, o naslovu prvakinj pa bi v primeru uspešnih nastopov lahko odločala prav zadnji prvenstveni krog, ko Torres 11. maja gostuje pri vodilni Brescii.

Kristina Erman se s Torresom bori za sam vrh italijanskega prvenstva. Foto: Jure Banfi
Kristina Erman se s Torresom bori za sam vrh italijanskega prvenstva. Foto: Jure Banfi

FINSKA
Klub Merilappi United, v katerem igrata reprezentantki Kaja Jerina in Ines Špelič, kaže v začetku prvenstva odlično formo. Po štirih odigranih krogih moštvo še ni oddalo točke, Jerina, Špelič in soigralke so zbrale dvanajst točk. Kaja Jerina je trikrat začela od prve minute. V 3. krogu, ko je Merilappi gostil TPS, je Jerina v igro vstopila 46. minuti. V zadnjem, 4. krogu, ko je Merilappi gostoval pri klubu HJK in zmagal z 1:2, je Kaja igrala vse do 78. minute. Prav na vseh tekmah pa je od začetka zaigrala Ines Špelič, ki je bila v zadnjih dveh krogih zamenjana v začetku drugega polčasa.

MADŽARSKA
Manja Benak je zaradi poškodbe kolena izpustila mestni obračun proti MTK-ju. Ferencvaros, klub Manje Benak, je odigral neodločeno in v skupini za prvaka, kjer se borijo štiri moštva, zaseda po prvi tekmi zaseda drugo mesto.

Primorki v dresu Ferencvarosa, Manji Benak, trenutno nagaja poškodba kolena. Foto: Jure Banfi
Primorki v dresu Ferencvarosa, Manji Benak, trenutno nagaja poškodba kolena. Foto: Jure Banfi
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V dvoboju z Olimpijo želijo ponoviti jesensko predstavo

S tekmami 14. kroga se zaključuje redni del Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Članska…