Igralke Pomurja so, kot verjetno že veste, uvodno tekmo kvalifikacijskega turnirja za Ligo prvakinj dobile z izidom 4:0. Niso pa bile Pomurke edini, ki so slovenski ženski nogomet predstavljale v kvalifikacijah. V dresu Twenteja se je, prvič odkar je pred dnevi prestopila na Nizozemsko, v uradni tekmi predstavila tudi Kristina Erman.


Sevničanka je sodelovala pri zmagi na madžarskim Ferencvarošem, ki so ga Erman in soigralke pred domačimi gledalci ugnale z 2:0. Slovenska reprezentantka je priložnost za igro dočakala v 55. minuti, ob rezultatu 1:0, in se zgolj dve minuti po vstopu na zelenico že znašla v priložnosti. V sodniškem dodatku je poizkusila še dvakrat, a prvič merila mimo gola, v drugo pa so strel blokirale madžarske branilke. “Tukaj stvari potekajo bolj uradno in lahko rečem, da že povsem profesionalno, tudi obnašanje mora biti na določenem nivoju. Prve minute so za mano. Res se počutim samozavestno in odločno, saj vem, da bom s takšnim odnosom do kluba kot tudi celotne ekipe prišla daleč. Dnevi z ekipo so trenutno odlični, z ekipo se res dobro razumemo. Punce so super, sprejele so me medse, vendar se zavedam, da bodo prišli tudi slabi dnevi in šele potem bomo videli, kako ekipa stoji,” je pogovor za SNPortal pričela bočna igralka, ki z 22 leti spada med izkušenejše igralke nizozemskih državnih prvakinj. Tudi nekdanja članica Krke, Jevnice, Rudarja in Pomurja, ki se je v preteklosti dokazovala tudi v Avstriji in Italiji, se zaveda, da mora tudi sama odpraviti določene pomanjkljivosti: “Prvi polčas je bil kljub temu, da se je končal z rezultatom 0:0, soliden. Drugi polčas smo začele z drugačno igro in igrale, če lahko tako rečem, našo igro. Tukaj se ogromno dela na taktiki in tehniki. Igra je bolj umirjena in vsaka posameznica ve, kakšno delo ima. To so stvari, ki mi primanjkujejo, vendar vem, da bom v ekipi s tako dobrim trenerjem, kot je Arjan Veurink, to tudi pridobila. S soigralkami smo komaj začele funkcionirati kot ekipa, saj je v moštvu veliko novink. Kader je sestavljen iz mladih igralk, ampak to na Nizozemskem ni nič novega.”

“Iz tekmo v tekmo bomo boljše. Pred nami sta se dve tekmi, ki ju moramo zmagati. Smo pozitivni in s celotno ekipo zremo v zmago,” je še dodala Ermanova, ki pravi, da ji v taboru štirikratnih državnih prvakinj skušajo kar se da olajšati prilagoditev na novo okolje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Ljubljani se začenja nova nogometna zgodba

V prestolnici je včeraj z uradno potrditvijo zaživel nov ženski nogometni klub, ki bo nast…