Že v jutrišnjem dnevu sledi nadaljevanje državnega prvenstva za ženske. V zadnjem 21. krogu 1. SŽNL bomo lahko spremljali derbi med Teleing Pomurjem in Rudarjem, v Radomlje prihaja, po bolečem porazu s Pomurkami, Maribor. V Jevnici bomo lahko spremljali sproščeno tekmo med Jevnico in Dornavo, na gorenjskem pa nas čaka tekma med Velesovim in Krko. Slovenj Gradec je tudi tokrat prost.


ŽNK Teleing Pomurje : ŽNK Rudar Škale (Nedelja ob 11.00, Športni park Beltinci):
Tokrat nas čaka derbi kroga v Beltincih, kamor prihajajo Velenjčanke po visoki zmagi nad Radomljankami s 5:1. Prav tako pa prihajajo Pomurke iz težkega gostovanja v Mariboru, kjer so sicer zadele sedemkrat, vendar so tudi prejele tri zadetke. Čeprav so Pomurke, kot smo že zapisali v prejšnjem napovedniku, pa jutri lahko pričakujemo zanimivo srečanje, saj se bodo Velenjčanke želele maščevati za finale pokala, kjer so bile boljše Pomurke s 3:1. Pri Teleing Pomurju manjkajo že dlje poškodovane Staša Špur, Vanja Kozic in Petra Klemenčič, medtem, ko pri Velenjčankah nimajo problemov s sestavo ekipe. Ekipi sta se v tej sezoni pomerile trikrat. Na prvi tekmi v Beltincih so bile domačinke uspešnejše s 5:3, na drugi tekmi v Velenju je bil rezultat neodločen, na tretji tekmi v finalu pokala, pa so igralke Teleing Pomurja slavile s 3:1. Ni kaj, sigurno nas čaka zanimivo srečanje.

ŽNK Radomlje : ŽNK Maribor (Nedelja ob 18.00, Športni park Radomlje):
Obe ekipi sta v 20. krogu bili neuspešni zato je verjetno pričakovati napadalen nogomet, saj si želita obe moštvi zmagati in tako spodobno zaključiti sezono. Pri Mariborčankah se po odsluženi kazni v ekipo vrača Dušanka Milošić, na žalost pa bo tokrat manjkala Ana Uršič zaradi prejetega rdečega kartona v prejšnjem krogu. Vsekakor so Mariborčanke v 20. krogu presenetile z voljo, ko so že po uvodnih minutah zaostajale za Pomurkami z 0:2. Prav tako pa je pričakovati, da bo Lara Ivanuša ponovno zablestela. Nazadnje je zadela v 18. krogu proti Dornavi, zato je pričakovati, da bo poizkušala popraviti svojo strelsko formo. Pri Mariborčankah bo verjetno veliko pozornosti namenjeno Dominiki Čonč ter Anisi Roli, slednja je v prvenstvu dosegla že 23 zadetkov in bila tudi uspešna v zadnjem krogu proti Pomurkam.

ŽNK Jevnica : ŽNK Dornava (Nedelja ob 17.00, ŠRC Jevnica):
V Jevnico prihajajo igralke Dornave po izjemnem povratku na zadnji tekmi proti Velesovem. Bile so že v izgubljenem položaju pa so vendarle pokazale karakter in ugnale nasprotnice iz Gorenjske s 4:3. Tudi domačinkam lahko pihamo na dušo, saj so na težkem gostovanju v Novem Mestu izgubljale po polčasu z 2:0 in nato v zadnjih 20. minutah tekme dosegle kar štiri zadetke in tako odnesle vse tri točke iz Novega Mesta. Tokrat bo pri Dornavi manjkala Daša Veličkovič zaradi presežka števila rumenih kartonov. Pri domačinkah naj bi bile vse nared za zadnjo tekmo v tej sezoni. Obe ekipi sta si že zagotovili prvo in drugo mesto v ligi za obstanek zato lahko pričakujemo sproščeno srečanje z veliko goli. Na medsebojnih tekmah so boljše igralke Jevnice, ki so srečanje v Dornavi dobile z rezultatom 1:6, doma pa remizirale z 1:1. Ali bo Dornavi tokrat uspelo presenetit domačinke?

Velesovo Kamen Jerič : ŽNK Krka (Nedelja ob 11.00, NC Velesovo):
V zadnjem krogu državnega prvenstva bodo igralke Velesovega, po bolečem porazu v Dornavi, želele osvojiti vse tri točke. To jim je že proti Novomeščankam tudi uspelo, saj so na drugi medsebojni tekmi slavile prav doma z minimalno zmago 1:0. V gosteh pri Krki pa se niso najbolje odrezale, saj so izgubile kar s 5:2. Pri gostjah bo manjkala Pija Smukovič, ki je presegla število rumenih kartonov. Domačinke naj bi bile v polni zasedbi. Naj omenimo tudi, da imata obe ekipi enako število točk in lahko pričakujemo zanimivo srečanje za končno tretje mesto v ligi za obstanek.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Špela Kolbl uradno postala profesionalka!

Špela Kolbl, dolgoletna zvezda ŽNK Mura Nona, je končno uresničila svoje sanje. Po 249 nas…