Jutri nas čaka še zadnji krog jesenskega dela ženske lige. Na sporedu so tri tekme in sicer v Velesovo prihajajo Primorke, Korošice v lokalnem derbiju gostijo Rudar , Radomljanke pa bodo skušale vnovčiti nove tri točke proti Ajdovščini. Tekma med Jevnico in Mariborom je žal odpovedana.


VELESOVO – ANKARAN HRVATINI (Nedelja ob 11.00 uri. Glavni sodnik: Anže Jerič)
Zadnji jesenski krog prinaša na Gorenjsko zanimiv dvoboj dveh dobrih ekip, ki igrata hiter in napadalen nogomet. V to smo se lahko tudi sami prepričali v medsebojnih dvobojih. Jutri Gorenjke čaka izredno težka naloga, ob tem pa domačemu trenerju skrbi povzročata še dve novi poškodbi ključnih igralk. V minulem krogu sta se poškodovali Vanja Šiljak in Sandra Murnik, omenimo pa še, da je Ula Kozinc že dalj časa odsotna iz nogometnih zelenic. Gostujoče igralke prihajajo na gorenjsko z eno samo željo, osvojitev treh novih prvenstvenih točk. Ob morebitnem porazu bi Primorke padle za mesto na prvenstveni lestvici, Velesovo pa bi tako prevzelo šesto mesto. Da je prvenstvo zelo izenačeno, ni nobena skrivnost, jutri bo ta tekma le dokaz temu. Pričakujemo lahko veliko borbenosti in boj za vsako žogo. Odločale bodo malenkosti.

Gorenjke čaka izredno težka naloga. (Foto: Rok Zore)
Gorenjke čaka izredno težka naloga. (Foto: Rok Zore)

SLOVENJ GRADEC – RUDAR ŠKALE (Nedelja ob 14.00. Glavna sodnica: Tanja Subotić)
Derbi kroga in hkrati lokalni derbi. Obe ekipi sta v letošnji sezoni v odlični formi, prvo tekmo v letošnjem prvenstvu pa so dobile igralke Rudarja z 1:0. Vodstvo kluba je zadelo v polno, ko je v moštvo pripeljalo kar nekaj igralk iz bivše Jugoslavije, ki so upravičile pomen okrepitve. Slovenjgradčanke v letošnji sezoni igrajo prerojeno, dosegajo zadetke in se tudi taktično znajdejo na igrišču. Vsekakor bo najnevarnejša srbska napadalka Sanja Malinić, a jo Velenjčanke zelo dobro poznajo še iz časov, ko je nosila dres Rudarja. Gostujoče igralke so v odlični formi, veselje gostujočemu trenerju pa prinaša dejstvo, da se po težki poškodbi prebuja tudi Anja Levačič, ki je bila ena izmed junakinj srečanja minulega kroga proti Radomljam. Še ena tekma 11. kroga, ki bo prinesla veliko razburljivosti in boja. Prav tako kot na tekmi na gorenjskem, bodo malenkosti odločale tudi na Koroškem.

 

Branka Karnjus bo ena izmed ključnih igralk na tekmi 11. kroga. (Foto: Jure Banfi)
Branka Karnjus bo ena izmed ključnih igralk na tekmi 11. kroga. (Foto: Jure Banfi)

RADOMLJE – AJDOVŠČINA (Nedelja ob 14.00 uri. Glavna sodnica: Aleksandra Česen)
Radomljanke so po nekoliko slabšem zaključku jesenskega dela, v minulem krogu prikazale nekoliko boljšo predstavo in razveselile domačega trenerja. Ajdovke prihajajo v Radomlje v popolnoma sproščenem vzdušju, viden je napredek v igri, in zato bodo Radomljanke morale odigrati maksimalno, če bodo želele vse tri točke ohraniti doma. V domačem moštvu absolutno izstopa Barbara Kralj. Bolj problematična in nerešljiva uganka za Milomirja Mandića pa je napad. Po poškodbi Nine Predanič se prav nobena napadalka ne odreže, kot bi si strokovno vodstvo rumeno-modrih  želelo. Kljub temu bodo Radomljanke v tej tekmi nosile vlogo favorita . Vendar vseeno ne smemo podcenjevati Ajdovk, ki lahko poskrbijo za presenečenje.

Se bodo Radomljanke veselile v zadnjem krogu jesenskega dela? (Foto: Rok Zore)
Se bodo Radomljanke veselile v zadnjem krogu jesenskega dela? (Foto: Rok Zore)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelka Radomljank bo zaigrala za dvakratne italijanske prvakinje

Sezona 2022/23 za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex prinaša nove izzive, med njimi bo tudi …