Prvenstvo za dekleta se po zaključku rednega dela sezone deli na ligo za obstanek ter ligo za prvaka. Najbolj zanimiva srečanja bodo potekala predvsem v borbi za prvaka lige za obstanek, medtem ko je v ligi za prvaka marsikatera stvar že jasna, tudi to, da so naslov državnih prvakinj že tri kroge pred koncem tekmovanja potrdile Beltinčanke.


ŽNK Teleing Pomurje Beltinci : ŽNK Radomlje (Nedelja, ob 17.00 uri)
Pomurke so že pred delitvijo prvenstva postale nove/stare prvakinje ženske nogometne lige in potrdile primat v slovenskem ženskem nogomet. Tako lahko v nedeljo pričakujemo sproščeno tekmo, v kateri bi lahko v domačem moštvu priložnost dobila tudi nekatera dekleta, ki so doslej igrala manj vidno vlogo. Med drugim bi lahko v golu Saro Nemet zamenjala še ena talentirana vratarka, Ana Kosi. Gostujoče igralke prihajajo v Beltince optimistično razpoložene, saj si želijo prikazati veliko boljšo igro, kot smo jo videli na zadnjem srečanju obeh ekip. Pomurke so pred dvema krogoma Radomljanke ugnale z visokih 11:2. Radomljanke so v minulem krogu dobile eno pomembnejših srečanj v letošnji sezoni, saj so v obračunu za tretje mesto ugnale Mariborčanke in tako vijolicam pobegnile na pet točk prednosti, zato morebitni in resnici na ljubo tudi pričakovani poraz v Beltincih ne bo preveč bolel. Favorit srečanja ostaja Pomurje, ki je še enkrat več potrdilo primat v slovenskem nogometu, a bi ob tem opozorili, da bi lahko Radomljanke znale izkoristiti vsako ponujeno priložnost in morda tudi presenetiti.

ŽNK Rudar Škale : ŽNK Maribor (Nedelja, ob 18.00 uri)
Še druga tekma lige za prvaka bo igrana v Velenju, med domačim Rudarjem in Mariborom. Velenjčanke so v minulem krogu vknjižile visoko zmago na težkem gostovanju v Velesovem in ob tem prikazale odlično strelsko formo. Tokrat Rudar čaka nekoliko zahtevnejša naloga, saj v Velenje prihajajo Mariborčanke, ki so se kljub nekaterim manjkajočim igralkam v minulem krogu odlično upirale Radomljankam. V gostujočem taboru so lahko veseli odlične forme Karmen Ulbin ter dejstva, da se med vratnice vrača Saša Peruš. Po neuradnih informacijah naj bi tokrat za Maribor nastopila tudi Dominika Čonč, ki se je vrnila iz ZDA in bi za gostujoči tabor predstavljala neverjetno okrepitev. Kljub vsemu so Velenjčanke v prednosti in bodo v tem srečanju velik favorit, saj imajo že uigran igralski kader, zato bo zanimivo videti, kako se bodo Mariborčanke odrezale proti drugouvrščeni ekipi prvenstva.

ŽNK Ankaran Hrvatini : Velesovo (Nedelja, ob 17.00 uri)
Primorke so v minulem krogu vknjižile pomembno zmago na domačem terenu in se povzpele na vrh lige za obstanek. Gorenjke v Ankaran prihajajo dobro razpoložene, saj si želijo tudi v letošnji sezoni zasesti prvo mesto v ligi za obstanek. V nedeljo tako domače kot gostujoče igralke čaka izredno težka tekma, polna borbenosti, zato je zmagovalca nemogoče napovedati. Ekipi sta se v letošnji sezoni pomerili dvakrat in prav na obeh tekmah je zmagal gostitelj srečanja. V prvem srečanju sezone so Primorke slavile s 3:0, medtem ko je v Velesovem s 4:0 zmagala domača ekipa. Ekipi na prvenstveni lestvici loči le točka, zato lahko tokratni dvoboj mirno označimo kot derbi kroga. Odločale bodo malenkosti, zanimivo dejstvo pa je, da nobena gostujoča ekipa na medsebojnem dvoboju ni zabila zadetka. Se bodo Gorenjke morda veselile zadetka v nedeljo in zmage?

ŽNK Preša Slovenj Gradec : ŽNK Jevnica (Nedelja, ob 17.00 uri)
Tudi tokratna tekma Korošic bo vnovič postavljena pod vprašaj. Kaj se dogaja na v slovenjgraškem nogometnem klubu, ne vemo, a dejstvo je, da so sezono 2014/15 Korošice pričele odlično in bile tudi eno izmed največjih presenečenj prvenstva. Po zimskem premoru pa na Koroškem vlada nezadovoljstvo pristašev, ki lahko spremljajo le slabe rezultate svojih igralk. Tekma med Jevnico in Slovenj Gradcem, ki bi morala biti odigrana v 17. krogu, je bila registrirana z rezultatom 3:0 v prid Jevnice. Če v nedeljo tekmo bo, lahko v vlogo favoritinj postavimo gostujoče igralke, saj so Jevničanke s Kajo Jerino pridobile izvrstno igralko in nanizale tudi nekaj pomembnih zmag, medtem ko so Slovenjgradčanke še vedno “aktivne” v boju za prvaka lige za obstanka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelka Radomljank bo zaigrala za dvakratne italijanske prvakinje

Sezona 2022/23 za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex prinaša nove izzive, med njimi bo tudi …