V nedeljo se v Sodražici prične prvi krog državnega futsal prvenstva za dekleta. V letošnji sezoni na žalost ne bomo mogli spremljati ekipe PRO TOM iz Ilirske Bistrice, ki je izstopila iz tekmovanja, na novo pa se je registrirala ekipa Cerkvenjaka.


S pričetkom ob 12. uri se bo v Sodražici pričel prvi krog državnega prvenstva futsal lige za dekleta. Državno prvenstvo je razširjeno na sedem krogov, v katerih bodo dekleta odigrale turnirje po načelu vsaka ekipa igra z vsako. Uvodno srečanje bo pripadlo Celjankam, ki se bodo pomerile z ekipo Cerkvenjaka. V srečanju so velike favoritinje dekleta iz Celja, ki tudi branijo naslov lanskoletnih prvakinj. Ekipa Cerkvenjaka bo tokrat popolna neznanka in bi ob nepripravljenosti ter slabi dnevni formi Celjank lahko tudi presenetila. Druga tekma, s pričetkom ob 13:30, bo pripadla ekipama Slovenskih goric in domačega Extrema. Pričakujemo lahko zelo izenačeno tekmo, saj sta ekipi napram minuli sezoni precej napredovali. Dejstvo je, da bo Extrem v letošnji sezoni še nekoliko bolj oslabljen, saj sta Mateja Zabukovec in Maša Kač odšli k celjski ekipi. V tretji tekmi bomo spremljali tudi derbi, prvič letos se bosta pomerili ekipi Cerkvenjaka in Slovenskih goric. Nekoliko večjo prednost bodo imele igralke Slovenskih goric, saj imajo z igranjem državnega prvenstva nekoliko več izkušenj. V zadnjem dvoboju, ki bo na sporedu ob 16:30 pa lahko pričakujemo prav posebno tekmo, saj bosta že prej omenjeni Maša Kač in Mateja Zabukovec, odigrali srečanje proti svojemu bivšemu moštvu. Vsekakor bodo breme favorita nosile Celjanke, a bi igralke Extrema preko hitrih protinapadov znale izkoristiti prav vsako ponujeno priložnost, zato se nam za konec prvega kroga obeta prava poslastica.

Kot smo že omenili, sta Mateja Zabukovec in Maša Kač, med poletnim prestopnim rokom iz ŠD Extrem prestopili v ŽNK Celje. S tem je v moštvu Extrema nastala velika luknja, a so se igralke potrudile in to luknjo zakrpale. Prav tako velja omeniti igralke PRO TOM iz Ilirske Bistrice, ki bi se lahko kaj hitro znašle v katerem od klubov, ki bo nastopal v državnem prvenstvu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke na priprave v Turčijo, tam jih čakajo tri tekme

Slovenka ženska nogometna reprezentanca se bo v drugi polovici meseca zbrala na prvi delov…