V nedeljo dekleta čaka 18. krog slovenske ženske nogometne lige, ki bo pred delitvijo prvenstva na skupino za obstanek ter prvaka. V zadnjem krogu so proste igralke Slovenj Gradca, ki so končale s sezono, saj devetouvrščena ekipa izpade iz nadaljnjega tekmovanja. Derbi bo odigran v Beltincih, kamor prihajajo zdesetkane Mariborčanke, Rudar gosti Jevnico, Novomeščanke gostijo igralke Velesovega, v Ankaran pa prihajajo samozavestne Radomljanke.


TELEING POMURJE – MARIBOR (nedelja ob 17:00. Glavni sodnik: Slavko Nemet)
Gostje iz Maribora tokrat prihajajo v popolnejši zasedbi, saj se v ekipo vračata sestri Uršič, ki sta na zadnji domači tekmi manjkali zaradi študija. Dominka Čonč, povratnica iz ZDA bo zaradi poškodbe tudi tokrat pod velikim vprašajem, medtem ko Saro Ketiš gostujoči strateg pogreša že celotni spomladanski del. Domačinke so zadnjo tekmo odigrale v Radomljah in na zahtevnem gostovanju izvlekle vse tri točke, nič kaj drugače pa ni za pričakovati tudi v tokratnem dvoboju, čeprav Mariborčanke v spomladanskem delu ne kažejo prepričljivih predstav. Obramba gostij bo tokrat na veliki preizkušnji, saj bo nevarnost prežala iz vseh strani, ne pozabimo pa na odlično gostujočo vratarko Saro Lovrec, ki je v spomladanskem delu prikazala velik napredek in bi lahko tudi tokrat s ključnimi posredovanji parala živce napadalkam Pomurja. Domača napadalka Tanja Vrabel lovi nove zadetke, s katerimi bi še izboljšala statistiko doseženih zadetkov, trenutno je namreč pri številki 45. Pomurke bi si z zmago v zadnjem krogu vlile še dodatne samozavesti, a bodo Štajerke poizkušale vse, da bi to preprečile slavje Pomurk. V nedeljo nas zagotovo čaka zanimivo popoldne v beltinškem športnem parku.

Vratarka Maribora, Sara Lovrec, bo tudi tokrat ena ključnih igralk stratega Franca Cipota Foto: Jure Banfi
Vratarka Maribora, Sara Lovrec, bo tudi tokrat ena ključnih igralk stratega Franca Cipota. (Foto: Jure Banfi)

RUDAR ŠKALE – JEVNICA (nedelja ob 17:00. Glavni sodnik: Mihael Fras)
V Velenje tokrat prihajajo igralke Jevnice, ki so na zadnji tekmi proti Novomeščankam odigrale s pomlajeno ekipo, a se je izkazala kapetanka Nastja Kavčič, ki je v slogu pravih velemojstrov zabila edini zadetek na tekmi. Domačinkam tudi v tokratnem dvoboju ne bo primanjkovalo samozavesti in želje po novih treh točk, saj je to edina možnost, da nadaljuje borbo za prvaka. Tudi tokrat bo glavni adut domačink Lara Prašnikar, saj je Larisa Šoronda zaradi poškodbe še vedno na stranskem tiru. Omeniti velja še odlično in izvrstno Moiro Murič, ki bo skrbela za organizacijo napada, medtem, ko bo centralna branilka Zala Gomboc svoje moštvo organizirala v defenzivnih nalogah, saj so Velenjčanke v spomladanskem delu prejele le zadetek s strani Teleing Pomurja. Mlade igralke Jevnice tokrat čaka nova zahtevna preizkušnja, a tudi pomembna tekma, saj so po odličnem jesenskem delu tokrat padle na peto mesto prvenstvene lestvice in za tri točke zaostajajo za Radomljankami, ki so že z eno nogo v skupini za prvaka. Pri gostjah se je v minulem krogu na igrišča vrnila centralna branilka Andreja Gaber, ki s kapetanko Nastjo Kavčič tvori osrčje obrambe. Vzpodbudno za ekipo Jevnice je tudi, da se forma mlade Nike Koprivnikar, kot tudi Anje Zver, Nine Zupančič ter Ane Poglajen le stopnjuje. Tokrat bo pri Jevnici manjkala Sara Gregorčič, ki si je po vrnitvi na igrišče poškodovala ključnico. Zanimiva tekma, ki prinaša dvoboj za vsak milimeter igrišča in kjer bo odločala vsaka ponujena priložnost.

Bo Suzana Močnik, ena izkušenejših igralk Jevnice, zadovoljna s prikazanim v Velenju? Foto: Mateja Vodlan
Bo Suzana Močnik, ena izkušenejših igralk Jevnice, zadovoljna s prikazanim v Velenju? (Foto: Mateja Vodlan)

KRKA – VELESOVO (nedelja ob 11:00. Glavna sodnica: Tanja Subotić)
V Novo mesto prihajajo Gorenjke, ki so na zadnji domači tekmi prekinile niz zmag Primorkam in tako le potrdile svoj neverjetni napredek. Pri domačinkah bo odsotna še zmeraj poškodovana Pija Smukovič, medtem ko se Sergeja Kržan vrača v moštvo. Domačinke bodo stavile na igro preko Kržanove, za vrata gostujoče vratarke Mencinger pa bi znale biti nevarne tudi Laura Škvorc, Leona Metelko, Simona Jelovšek in Mateja Vidic. Gostje bodo tudi tokrat poizkušale preko sester Kos, celotno moštvo pa je v odlični formi in iz tekme v tekmo napredujejo. Nekaj slabših rezultatov v jesenskem delu je igralkam Velesovega odnesel skupino za prvaka, a imajo vse možnosti, da tokrat postanejo številka ena v skupini za obstanek, ki so ga v minuli sezoni z naskokom osvojile igralke Jevnice. V zanimivem obračunu nekaj prednosti dajemo Gorenjkam, saj so v spomladanskem delu prikazale velik napredek in so v tem trenutku premočne za igralke Krke. Bodo Novomeščanke zbrale dovolj poguma in demantirale naše trditve?

Se bodo igralke Velesovega veselile tudi po tekmi v Novem mestu? Foto: Rajko Kozinc
Se bodo igralke Velesovega veselile tudi po tekmi v Novem mestu? (Foto: Rajko Kozinc)

ANKARAN HRVATINI – RADOMLJE (Nedelja ob 11.00 uri. Glavna sodnica: Aleksandra Česen)
Primorke po težkem gostovanju v Velesovu doma gostijo neumorne gostje iz Radomelj, ki so še enkrat več dokazale, da so v zaključnih trenutkih zbrane in samozavestne ter vselej nevarne za nasprotni gol. Zanimivo bo videti ali so se Primorke iz zadnjega poraza kaj naučile, saj bodo morale tudi tokrat trdo garati v defenzivnih nalogah in vsako ponujeno priložnost izkoristiti. Pri gostjah bo igra potekala preko dveh članskih reprezentantk, tako preko Pamele Begić kot tudi preko Barbare Kralj, dodatna vzpodbudna vest za gostujoče moštvo pa je, da se v moštvo vrača Katarina Gadnik. Primorkam takšna srečanja prinašajo dodatne izkušnje in bodo v tekmo odšle neobremenjene, saj so si zagotovile igranje v skupini za obstanek, medtem ko Radomljankam že točka prinaša zagotovitev nastopa v skupini za prvaka. Dvoboj prinaša zelo trdno in čvrsto igro, zato tokrat ne pričakujemo obilico zadetkov, je pa pričakovati, da bodo Primorke nudile dober in predvsem čvrst odpor tekmicam iz Radomlja.

V Ankaranu bo glavna sodnica Aleksandra Česen, ki je sodila tudi zadnje srečanje obeh ekip. Foto: Rok Zore
V Ankaranu bo glavna sodnica Aleksandra Česen, ki je sodila tudi zadnje srečanje obeh ekip. (Foto: Rok Zore)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…