Temperatura pred nedeljo, ko četverica ženskih klubov pričenja s pomladanskim delom sezone, počasi, a vztrajno narašča. Nogometašice Ankaran Hrvatinov, Radomelj, Velesovega in Pomurja že nestrpno pričakujejo polfinalna dvoboja ženskega Pokala Slovenije, v kar se lahko prepričate tudi v spodnjih vrsticah.


Na Primorskem se bodo Ankarančanke in Radomljanke borile za nastop v krstnem finalu. Ena ključnih igralk rumeno-modrih bo tudi Barbara Kralj. Reprezentančna vezistka je spregovorila o pričakovanjih v nadaljevanju sezone: Cilj spomladanskega dela je jasen – uvrstitev v finale pokala in s tem doseči (zaenkrat) največji uspeh kluba. Trenirale smo dobro in mislim, da kondicijska in fizična pripravljenost ne bi smela biti težava. Naša največja težava je, da se največkrat zbudimo šele v drugem polčasu, ko nam voda že krepko teče v grlo. Zato bo potrebna dobra priprava na tekmo že v garderobi in maksimalna zbranost in discipliniranost od prvega žvižga. Ne bomo ponovno brezglavo in na silo lovile rezultata proti koncu tekme,” poudarja Kraljeva, ki je jeseni ob odsotnosti Mance Jereb nosila tudi kapetanski trak: “Zavedati se moramo, da igramo v gosteh, na igrišču, na katerem nam je Ankaran že jeseni mešal štrene. Prepričane in odločene smo, da tega ne bomo dovolile tudi tokrat. Na papirju smo morda res favoritinje, vendar bo to potrebno dokazati tudi v nedeljo, ko bo potrebno za zmago dati več kot le vse od sebe. Pričakovanja so velika in verjamem, da smo oboje željne zmage in finala na koprski Bonifiki. Upam, in s soigralkami bomo storile vse, da se bo tehtnica prevesila v našo korist. Kljub temu, da igramo v gosteh, ne dvomim, da bomo na tekmi imele igralca več, za katerega bo poskrbela številčna navijaška podpora s tribun. Vsi za šampionke rumene!”

Zahtevno srečanje pričakuje tudi Kaja Jerina, ki se zaradi poletne poškodbe po nekaj mesecih vrača na nogometne zelenice. “V nedeljo nas čaka zahtevna tekma. Nasprotnic ne bomo podcenjevale, saj so dobro organizirana ekipa in imajo hiter napad. Mislim, da smo se dobro pripravile. Zagotovo smo zelo motivirane in upam, da bo tekma poštena in da seveda ne bo novih poškodb,” je dejala reprezentantka Slovenije, ki po poškodbi še ni povsem nared, zato pred dnevi izbrani vrsti ni pomagala v hrvaški Istri: “Zavedam se, da bo igrišče težko, morala bom biti še posebej pazljiva. Gleženj še ni stoodstoten, vendar gre iz dneva v dan na boljše. Upam, da med tekmo ne bom imela težav.”

Foto: Rok Zore
Foto: Rok Zore

Tako kot v Radomljah, tudi v Ankaranu vlada pozitivno vzdušje. Poveljnica ankaranske obrambe Kaltrina Shaqiri borbeno in srčno poudarja:“Zavedamo se pomembnosti nedeljske tekme, zato je tudi med igralkami čutiti nekaj napetosti in treme. Med zimskim premorom smo pridno garale in menim, da imamo veliko priložnost, da to tudi dokažemo. Nasprotno ekipo zelo dobro poznamo in vemo, da imajo nekaj igralk, ki nam lahko povzročajo težave. Kljub vsemu je želja po zmagi prisotna in vem, da bomo garale ena za drugo, saj nam nedeljska tekma omogoča uresničitev sanj vsake igralke. Naša prednost je tudi ta, da igramo na domačem terenu, kar pa je še dodatna spodbuda in motivacija pred tekmo. Pričakujemo tudi večje število navijačev na tribunah, kar pa bo pripomoglo k naši samozavesti in to bo potrebno tudi izkoristiti.”

Lina Čepak, bočna igralka, ki se lahko pohvali s hitrostjo in dobrim tehničnim znanjem, ravno tako pričakuje tesen obračun in srčno borbo obeh ekip: “Za nedeljsko tekmo smo dobro pripravljene. Vemo, kaj nas čaka in zavedamo se, kakšna nagrado prinaša zmago. Igramo za uvrstitev v finale pokala, zato pričakujem borbeno igro obeh ekip. Veseli me, da igramo doma, saj bomo tako imele navijače na naši strani. Pripravljalno obdobje smo izpeljali zelo kvalitetno. Kar se tiče priprav na tekmo, nam žal vreme ni dopuščalo veliko treningov na glavnem igrišču, vendar poznamo teren in vem, da če odigramo kot znamo, lahko računamo na ugoden rezultat. Vzdušje v ekipi je odlično in zato že vse komaj čakamo nedeljski pisk sodnika.”

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Beltinčanke bodo na Gorenjskem naskakovale še peti zaporedni finale. Tudi za dvoboj Velesovega in Pomurja velja, da gre za ekipi, ki se odlično poznata. Igralke Pomurja so polne samozavesti, v kar smo se prepričali tudi sami. Perspektivna Špela Kolbl nam je zaupala: V nedeljo nas čaka nič kaj lahko gostovanje v Velesovem. Z ekipo smo se med zimskim premorom odlično pripravili ter odigrali nekaj prijateljskih tekem, na katerih smo se dodobra uigrali. Na gostovanje se odpravljamo po zmago, vendar se zavedamo, da naloga ne bo lahka. Vseeno mislim, da smo na tej tekmi  favoritinje in če bomo igrale kot ekipa, težav ne bi smelo biti. Vse skupaj se končno začenja in ekipa je lačna novih zmag.”

Manja Rogan, ki se odlično znajde na sredini igrišča, prav tako ni skrivala svojih pričakovanj: Priprave so za nami, odigranih je bilo nekaj prijateljskih srečanj, ki so pokazala, da smo kljub spremembam igralskega kadra še vedno na zelo visokem nivoju in da se naša igra ni spremenila. Kljub mladi ekipi imamo kakovost in vse potrebne izkušnje, zato so pričakovanja še vedno visoka. Naši cilji ostajajo nespremenjeni – naslov državnih in pokalnih prvakinj. Po skoraj trimesečnem premoru igralke že nestrpno pričakujemo začetek pomladanskega dela sezone,” poudarja kapetanka pomlajene beltinške zasedbe, ki si želi po lanskem letu, ko je v pokalnem tekmovanju slavil Rudar, s Pomurjem znova osvojiti dvojno krono: “Prvenstvo je razred za sebe, pokal spet drugo. Dvojna krojna je nekaj, kar si želi vsaka igralka, zato nam motivacije ne manjka. Lani nam je pokalni naslov za las ušel iz rok, zato smo letos pripravljene, da dvojno krono vrnemo nazaj v Beltince. Pred nedeljskim polfinalnim obračunom nervoze ni čutiti, saj se z nasprotnikom ne obremenjujemo. Vemo, kje preti nevarnost, zato se bomo osredotočile le na svojo igro in si skušale priigrati vstopnico za finale.”

V ekipi Velesovega se je na naše vprašanje odzvala obetavna Živa Mazi, ki nam je kratko in jedrnato povedala, da bo adut Gorenjk tudi neobremenjenost, čeprav bo tudi mlado moštvo, podobno kot Radomljanke in Ankarančanke, lovilo prvi finale v zgodovini kluba: Pričakujemo težko in trdo tekmo. Žreb nam je namenil branilke naslova državnih prvakinj, tako da vloga favorita zagotovo pripada ekipi Pomurja. Same v nedeljskem obračunu nimamo ničesar za izgubiti, zato gremo v tekmo brez pritiska, a z željo po velikem finalu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Danes bodo tekmice dobile še Pomurke

Izmed slovenskih klubov, ki bodo v letošnji sezoni predstavljali naše barve na mednarodnem…