Tudi v minulem vikendu dekleta niso počivala, saj je večina ekip pred reprezentančnimi obveznostmi odigrala nova prijateljska srečanja. Igralke Olimpije in Pomurja so se merile z avstrijskima prvoligašema. Ljubljančanke so gostile graški LUV, Beltinčanke pa so bile gostje mestnega tekmeca Sturma.


Že v petek pa so v Velenju na igrišču z umetno travnato površino prijateljsko srečanje odigrala dekleta Rudarja in Fužinarja. V izjemno zanimivem srečanju so priložnost dobila tudi dekleta mlajših selekcij, končni rezultat pa je pripadel Rudarju, ki je zmagal s 3:2. V soboto so bila moštva veliko bolj aktivna. Pomurje se je odpravilo na gostovanje v Avstrijo, v Gradec, kjer so jih pričakala dekleta Sturma. Končni rezultat tekme je bil 1:1, ob avtogolu Manje Rogan je za Beltinčanke znova zadela Monika Conjar, kar daje dekletom Pomurja dobro popotnico pred nadaljevanjem prvenstva.

Zmajčice so se v Jami za Bežigradom pomerile z avstrijskim LUV-om, za katerega so še v prvem delu sezone igrale tudi nekatere sedanje igralke Olimpije. Srečanje se je končalo v korist gostij, a so Ljubljančanke prikazale všečno igro, s čimer je lahko zadovoljen domači trener Petrović. V Ankaranu so se prav tako v soboto pomerila dekleta Ankaran-Hrvatino in Krima. Slednje so se odpravile na priprave v Umag in potovanje izkoristile tudi za prijateljsko srečanje ob morju. Tekmo so s 4:0 na krilih Line Čepak, ki je dosegla kar tri zadetke, enega pa je dodala še Polona Petrač, dobile domačinke, a kljub visokemu porazu so bile Krimovke trd oreh. Članska ekipa Radomelj je bila v tem vikendu prosta, a jih že v sredo čaka težka preizkušnja proti Olimpiji.

Ajdovke pa so se na Kantridi merile z Rečankami, ki so slavile z izidom 4:2. Za hčere burje sta zadeli obetavni Kaja Bratina in Zala Kuštrin, Alenka Bric je v izdihljajih srečanja zaustavila strel z bele točke. Oba zadetka najdeta v spodnjem posnetku.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/dekletaNSA/videos/536379276540877/” width=”660″ height=”480″ onlyvideo=”1″]

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kadetinje ŽNK Radomlje Medex ugnale Krim, selekcija DU15 boljša od Olimpije

Minuli konec tedna so bile prvič v sezoni 2022/23 aktivne vse tri selekcije ŽNK Radomlje, …