Z napornim ritmom tekem nadaljujejo tudi dekleta, ki bodo jutri, 1. maja, odigrale srečanja 16. kroga državnega prvenstva. Največ pozornosti bo usmerjene v Športni park Beltinci, kamor prihajajo igralke Velesovega. V Novo mesto prihajajo Slovenjgradčanke, ki bodo svojo jezo po porazu z Ankaranom, skušale sprostiti nad Novomeščankami. V obračunu kroga pa Jevnica brez poškodovane Polone Petrač gostuje na Primorskem, medtem ko se bodo Mariborčanke in Radomljanke pomerili šele 15. maja.


TELEING POMURJE – VELESOVO (Četrtek ob 17:00. Glavni sodnik: Damjan Borovič)
Igralke Velesovega, ki v spomladanskem delu kažejo velik napredek, bodo gostovale pri Pomurkah, ki so vse od poraza z Velenjčankami zelo motivirane, saj so na zadnjih dveh skupno zabile kar 41 zadetkov, Korošicam so jih nasule kar 23, pet žog manj pa je končalo v mreži Jevnice. Osrčje obrambe Velesovega bo tokrat ponovno na udaru, saj bo morala celotna ekipa Velesovega delovati zelo zbrano, če bodo tokrat želele presenetiti nasprotnice. Domačinke bodo tudi tokrat zelo motivirane, saj bi ob morebitni zmagi na prvem mestu ujele Velenjčanke, ki so v 16. krogu proste. Vse niti so v rokah igralk Pomurja, pri katerih, predvsem v zadnjih dveh krogih, strelsko blestijo Tanja Vrabel, Monika Conjar, Mateja Zver, Tjaša Tibaut in Manja Rogan. Vsekakor je tudi obrambni del ekipe Pomurja na visoki ravni, saj so v letošnjem prvenstvu prejele le pet zadetkov. Pri gostjah bo znova pod velikim vprašajem nastop Vanje Šiljak, namesto katere bo po vsej verjetnosti nastopila obetavna Nika Lombar.

Tudi tokrat bo Tanja Vrabel eden glavnih adutov domačega stratega Bojana Jančarja Foto: Jure Banfi
Tudi tokrat bo Tanja Vrabel eno glavnih orožij domačega stratega Bojana Jančarja. (Foto: Jure Banfi)

KRKA – PREŠA SLOVENJ GRADEC (Četrtek ob 16.30. Glavna sodnica: Tanja Subotić)
V Novo mesto tokrat prihajajo Slovenjgradčanke, ki so na svojem igrišču nekoliko nepričakovano izgubile s Primorkami. Novomeščanke v spomladanskem delu napram jesenskega dela igrajo nekoliko bolje, a se v drugem polčasu vselej pozna utrujenost ključnih igralk, ki ob vikendih odigrajo tako mladinsko, kot tudi člansko tekmo. Ob dejstvu, da se vratarka Tamar Nadirashvili še ni vrnila iz Gruzije, so Novomeščanke še dodatno oslabljene, a namesto Nadirashvili vsega 16-letna Sara Šoštarič kaže solidne predstave. Pri domačinkah velja izpostaviti še Lauro Škvorc, ki ob Piji Smukovič, Sergeji Kržan in Leoni Metelko kaže velik napredek in bi znala v senci novomeškega tria presenetiti nasprotnice. Slovenjgradčanke tudi tokrat veliko pričakujejo predvsem od izvrstne napadalke Sanje Malinić, ki je v minulem krogu znova dokazala svoje kvalitete. Sanja je prav na vseh štirih tekmah, odkar je prestopila iz Velenja, tudi zadela in si kakšen zadetek v novomeški mreži obeta tudi tokrat. Dodaten razlog, da bo zanimivo spremljati dvoboj Pije Smukovič in Sanje Malinić. Bo Piji uspelo zaustaviti golgeterko Sanjo? Kot zanimivost naj omenimo, da ekipa, ki zmaga v tokratnem dvoboju stopi korak bližje k uvrstitvi v skupino za obstanek, saj devetouvrščena ekipa v 18. krogu konča s tekmovanjem.

Bodo Slovenjgradčanke nasmejane tudi po tekmi sezone? (Foto: Rok Zore)
Bodo Slovenjgradčanke nasmejane tudi po tekmi sezone? (Foto: Rok Zore)

AH MAS TECH – JEVNICA (Četrtek ob 11. uri. Glavni sodnik: Danijel Jerman)
Primorke, po odlični predstavi v Slovenj Gradcu, na domačem igrišču pričakujejo “ranjene” igralke Jevnice, ki bodo svojo formo skušale popraviti prav na Primorskem. Pri gostjah bo do konca sezone odsotna Polona Petrač, ki je v 15. krogu prejela hud udarec v rebra in bo morala počivati dva meseca, kar je velik šok za napadalno vrsto Jevnice. Pri Jevnici je pod velikim vprašajem še mlada obetavna Sara Gregorčič, zato ima gostujoči trener Tomaž Upelj precejšnje skrbi. Primorke so v spomladanskem delu nanizale dve zmagi in morale priznati premoč Velenjčankam. V ekipi vlada odlično vzdušje, za vrata Vambergerjeve pa bo največja nevarnost pretila s strani Barbare Kunej, ki je v spomladanskem delu v izvrstni formi. Pri gostjah bo svojo priložnost poizkusila izkoristiti Mateja Vodlan, prav tako pa imajo v Jevnici kar nekaj izvrstnih mladih in obetavnih deklet, ki bi lahko zablestele. Govorimo o Niki Koprivnikar, Anji Zver, Nini Zupančič in Ani Poglajen, ki imajo z igranjem v prvi ženski nogometni ligi že nekaj izkušenj. Pod vodstvom nekaterih izkušenih igralk Jevnice bi znale kaj hitro presenetiti Primorke, ki bodo tudi tokrat osredotočene zgolj na tri točke.

Bo Evi Vamberger uspelo zaustaviti vse strele Primork? (Foto: Jure Banfi)
Bo Evi Vamberger uspelo zaustaviti vse poizkuse Primork? (Foto: Jure Banfi)

MARIBOR – RADOMLJE 
Preloženo na 15. maj.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…