Tako kot v Sloveniji, tudi v tujini naše legionarke nadaljujejo s prvenstvi. Prvič sta se v dresu LUV Graza predstavili Katja Nežmah in Martina Potrč, za Carinthias sta debitirali Kaja Eržen in Lucija Grad. Sturm Graz, klub Anje Milenkovič in Urške Žganec, je tesno izgubil proti vodilnemu moštvu avstrijske Bundeslige Neulengbachu. Natalija Golob v drugi avstrijski ligi nadaljuje s strelsko formo, Ines Špelič in Kaja Jerina pa med drugim tudi uspešno nastopata za Merilappi United na Finskem.


Avstrija
V Avstriji so dekleta v prvi in drugi ligi nadaljevala s spomladanskim delom prvenstva. V Bundesligi sta se pomerili graški Sturm in prvouvrščena ekipa prvenstva Neulengbach, ki je naletel na odpor deklet iz Graza. Pri tem sta v veliki meri Sturmu pripomogli tudi naši reprezentantki Anja Milenkovič in Urška Žganec. Kljub porazu sta lahko obe zelo zadovoljni s prikazanim, saj je napredek v igri od začetka sezone graškega Sturma več kot očiten. Prvič sta se domačim gledalcem na tekmi med Carinthiasom in Altenmarkom predstavili Kaja Eržen in Lucija Grad, reprezentančna vratarka Lucija Mori je odigrala celotno srečanje. Tekma se je končala z zmago gostujočih nogometašic z rezultatom 0:3. Lare Ivanuša ni bilo v kadru za tekmo, saj še vedno okreva po poškodbi. LUV Graz, novi klub Martine Potrč in Katje Nežmah, je tokrat gostoval pri drugouvrščeni ekipi Landhaus in z minimalno zmago 0:1 slavil pomembno zmago. Vsekakor je bil to eden senzacionalnih rezultatov v 10. krogu avstrijske Bundeslige, prav pri zmagi pa sta levji delež prispevali reprezentantki Nežmah in Potrč, ki sta s svojim debitantskim nastopom lahko več kot zadovoljni.
V drugi avstrijski ligi pa je klub Natalije Golob, DFC Leoben, gostoval pri Feldkirchnu in iztržil remi, končni rezultat je bil 3:3 in prav prvi zadetek na tekmi za gostujoči Leoben je dosegla naša reprezentantka Natalija Golob. To je bil že njen deveti zadetek v prvenstvu in za prvouvrščenima Peintinger (DFC Leoben) in Bauer (Erlaa Mcdonalds) zaostaja le za gol. Leoben se trenutno nahaja na tretjem mestu in za drugouvrščenim Simacekom zaostaja za tri točke.

Finska
Merilappi United je v novo sezono vstopil z zmago in sicer na gostovanju proti Nice Fultis je bil boljši od domačink z 2:4. Po prvem odigranem krogu se torej klub Kaje Jerina in Ines Špelič nahaja na drugem mestu finskega prvenstva. Obe naši reprezentantki sta tekmo začeli v prvi enajsterici, Ines Špelič pa je igrala do 91. minute, ko jo zamenjala Iida Jaako.

Italija
Eurospin Torres, klub Kristine Erman, ki trenutno zaseda tretje mesto v močni italijanski ligi Seria A, je na domačem igrišču premagal Riviero di Romagno s 4:1. Na žalost, naše reprezentantke ni bilo v kadru za tekmo, prav tako pa je v nedeljo italijanska ekipa Kristine Erman morala priznati premoč Potsdamu v četrtfinalu Lige Prvakinj in to kar z 0:8. Kristina je do sedaj za Torres odigrala štiri tekme in prav na vseh štirih tekmah se je lahko veselila zmage svojega moštva.

Madžarska
Ženski klub Ferencvaros, kjer nastopa Manja Benak, sta 19. in 22. marca čakali dve težki preizkušnji proti Femini v gosteh ter doma proti zadnjeuvrščenemu Honvedu. Devetnajstega marca je Ferencvaros na domačem terenu premagal Honved s kar 5:1 in tudi Manja Benak, bivša nogometašica Pomurja, je k visoki zmagi prispevala svoj delež. Le tri dni kasneje je Ferencvaros čakal zadnji krog prvenstva, a si je že z deset točkami naskoka pred petouvrščeno Femino zagotovil igranje v ‘ligi za prvaka’. Na drugi tekmi, ki je bila odigrana 22. marca, je Ferencvaros na gostovanju proti Femini iztržil remi, Manja pa je odigrala celotno srečanje in bila ena ključnih igralk moštva. V letošnji sezoni je Manja Benak za madžarski Ferencvaros odigrala osem prvenstvenih in eno pokalno tekmo. Na skupno devetih tekmah je tudi dvakrat zadela in prejela en rumeni karton.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…