Po četrtkovem porazu proti Poljakinjam, danes Pomurke nadaljujejo z bojem za napredovanje v naslednji krog Lige Prvakinj. Kljub porazu so igralke in strokovni kader moštva optimistični pred današnjim srečanjem, ki bo tudi odločilno. Z zmago bi Teleing Pomurje ohranil upanje po napredovanju. Tekma v Beltincih se začne ob 17.30 uri.


Dejstvo je, da so Pomurke v četrtek zatajile predvsem pri zaključku in realizaciji. Borbenost ni bila nikoli pod vprašanjem in če bodo danes Pomurke želele zmagati, bodo za zmago morale biti učinkovitejše in bolj zbrane ob zaključku. Tekma se bo v Beltincih pričela ob 17.30 uri in prav navijači bi lahko tudi dodatno motivirali domače igralke. V kratkem pogovoru s Tanjo Vrabel nam zaupa nekaj več pred današnjim srečanjem:”V drugo tekmo gremo na vse ali nič, tekmo želimo dobiti in tako razveseliti naše navijače. Vemo, da so Belorusinje dobra ekipa, vendar pa želimo igrati svojo igro in upam, da tudi dosežemo čimprejšnji zadetek.” Vrablova doda in potrdi, da so na prvi tekmi grešile nemogoče:”V prvi tekmi smo naredile preveč napak in nismo izkoristile priložnosti, ki smo jih imele. Želim in upam, da na drugi tekmi izboljšamo predvsem realizacijo.” Za konec doda:”Upam samo da nas prva tekma ni preveč psihično, predvsem pa fizično izčrpala in da bomo danes delovale sveže in dovolj agresivne. Želimo si zmago in naredile bomo vse, saj samo zmaga prinaša upanje na napredovanje.”

Pravtako pa smo opravili krajši razgovor z Aniso Rolo, ki v Beltincih igra kot posojena igralka Maribora. Anisa povzame četrtkovo srečanje:”V začetku tekme so Poljakinje imele več od igre, a smo kasneje tudi me vzpostavile igro in si priigrale par dobrih priložnosti, ki jih pa na žalost nismo izkoristile. Mislim, da je bila igra v prvem polčasu dokaj enakovredna, gola ki smo jih dobile smo dobile po neumni napaki in pa sumljivo dosojeni enajstmetrovki. V drugem polčasu smo imele se več boljših priložnosti, po danem zadetku pa smo se še bolj dvignile in povsem prevladale na igrišču. Moč je bilo čutiti, da bomo zadele še kakšen gol, a v zaključkih napada nismo bile dovolj zbrane.” Za današnje srečanje doda:”Danes se moramo zelo potruditi in zmagati s čimvečjo razliko, popraviti bomo morale določene napake in ponovno dati vse od sebe. Upam na malo več športne sreče in da se nam uspe uvrstiti v drugo krog.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

ŽNK Radomlje Medex iz Ajdovščine s tremi točkami

Rumenosrčne prestolnico burje zapuščajo s tremi točkami. Za drugo zaporedno zmago članske …