Celjanom se v večernem finalnem obračunu ni uspelo znebiti naziva pokalnih osmoljencev, saj so izgubili še sedmega od osmih pokalnih finalov. Uspešnejše so bile igralke sosednjega Rudarja, ki so Bonifiko zapuščale zelo dobre volje. S Pomurkami se je velenjska četa v finalu pomerila že četrtič zapored in po treh porazih osvojila pokalni naslov.


Velenjčanke so povedle že v drugi minuti obračuna, ko je prosti strel s 30 metrov izvedla Ana Berdnik in z neposrednim udarcem proti golu matirala Saro Nemet, vratarko Pomurja. Obetavna napadalka Rudarja je v letošnji sezoni državnega prvenstva dosegla štiri zadetke, v Kopru pa je bila med najbolj razpoloženimi igralkami, saj je v obeh polčasih še po enkrat zatresla tudi okvir vrat. “Mislim da smo dekleta pokazala, da smo tudi dekleta kos temu športu. Vse, tudi Pomurke, smo pokazale veliko mero borbenosti ter odigrale zanimivo in ogleda vredno tekmo. Sreča je bila tokrat na naši strani. Z nami je v Koper odšla ogromna želja po tolikokrat odvzetem pokalu, zato smo tokrat dale resnično vse od sebe. Ponosna sem na svoje soigralke ter vesela, da sem lahko bila del tega dogodka,” je za SNPortal dejala ena od junakinj včerajšnjega finala, ki si je tako priigrala eno najlepših daril za osemnajsti rojstni dan, ki ga je praznovala pred dobrima dvema tednoma.

DSC_0955
“Z nami je v Koper odšla ogromna želja po tolikokrat odvzetem pokalu,” pravi Ana Berdnik. (Foto: Ana Kos)

Tako kot Ana, iz Šmartnega ob Paki prihaja tudi Lara Prašnikar. Slovenske reprezentantke ni potrebno podrobno predstavljati, saj sta priimek Prašnikar že dodobra predstavila oče Bojan in starejši brat Luka. Komajda šestnajstletna napadalka je s hitrostjo in preigravanjem beltinskim branilkam povzročala ogromno preglavic, prav po njeni akciji se je izenačujočega zadetka veselila Loti Lukek. Kljub vsemu pa je Lara v izjavi za SNPortal poudarila, da so za zmago pomembni vsi, ki so tako ali drugače sodelovali v pokalnem obračunu: “Končno je prišel dan, ko smo s puncami osvojile, kar smo si zadale. Trdo smo garale in stopile skupaj kot ekipa. Tudi po zaostanku z 2:1 se nismo predale in obrnile tekmo v našo korist. Čeprav so zmagovalke na koncu odločili streli z enajstih metrov, je bila zmaga zaradi tega le še bolj sladka. Za zmago smo pomembne vse, od prve do zadnje, veliko vlogo pa so odigrali tudi navijači, ki so nas prišli spodbujati v velikem številu,” je zaključila z dvajsetimi zadetki šesta strelka državnega prvenstva.

"Ta lovorika je tudi od navijačev." (Foto: Ana Kos)
“Ta lovorika je tudi od navijačev, saj so verjeli v nas.” (Foto: Ana Kos)

“Tekma je bila zelo težka, vendar smo si zelo želele pokalne lovorike. Dale smo vse od sebe, tudi ko smo izgubljale nismo obupale. V prvenstvu nismo imele sreće, zato pa je naš pokal. Čestitam svojim soigralkam, vodstvu in se obenem zahvaljujem tudi našim navijačem. Ta lovorika je tudi njihova, saj so verjeli v nas. Občutki so izjemni,” pa je za naš portal dejala Jadranka Zilić, izkušena vratarka Rudarja, ki je bila junakinja enajstmetrovk. Najprej je prebrala nameri Tjaše Tibaut in Biljane Bradić, v peti seriji pa uspešno izvedla odločilni strel z bele točke.

Velenjčanke in Beltinčanke se bodo v letošnji sezoni pomerile še enkrat in sicer v zadnjem krogu ligaškega tekmovanja, ko pa pravega tekmovalnega učinka ne bo, saj so Pomurke že zagotovile državni naslov, Velenjčanke pa drugo mesto. Kljub vsemu pa se obeta sila zanimiv obračun.

Foto: Ana Kos

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelka Radomljank bo zaigrala za dvakratne italijanske prvakinje

Sezona 2022/23 za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex prinaša nove izzive, med njimi bo tudi …