Vikend prinaša povratna polfinalna obračuna ženske futsal lige. Tekmo Celja in Extrema boste lahko ljubitelji ženskega nogometa spremljali že danes ob 16. uri, v nedeljo pa bo na sporedu še tekma med Slovenskimi goricami in Cerkvenjakom.


Danes se bo v ŠD Lava odvijala povratna polfinalna tekma med Celjem in Extremom. Prva tekma se je v Sodražici končala z zmago gostujočih Celjank, ki so domačinke premagale kar z 0:5. Extremovke v Celje prihajajo v okrnjeni zasedbi, saj je pod velikim vprašajem nastop Lare Jelić, ki je s šestimi zadetki ob Simoni Knavs najboljša strelka moštva. Čeprav bodo Extremovke verjetno zaigrale brez Lare, pa je pričakovati, da se bodo v drugi tekmi še bolje zoperstavile Celjankam. Slednje bi lahko tekmo ob dejstvu, da so prvo tekmo dobile z visokih 5:0, pričele v nekoliko ležernem ritmu. Prav to bi lahko Extremovke v uvodnih minutah izkoristile. Da so Celjanke ranljive, so skozi prvenstvo že pokazale, saj so v uvodnih minutah prvih srečanj turnirja odigrale nekoliko z zadržkom. Extremovke so skozi prvenstvo napredovale v vseh fazah nogometnih veščin, zato lahko danes v Celju pričakujemo pravo poslastico.

Druga povratna polfinalna tekma pa bo v nedeljo odigrana v Voličini, kjer se bo odvijal lokalni derbi med Slovenskimi goricami in Cerkvenjakom. Prva tekma v Juršincih se ni končala po željah domače ekipe, ki se je po dveh zadetkih zaostanka vrnila v igro in imela tudi priložnosti za vodstvo. Kljub temu so igralke Slovenskih goric z izkušnjami pripeljale srečanje sebi v prid. Povratno srečanje bo nabito z emocijami in borbenostjo. Dekleta Cerkvenjaka si že v sami krstni sezoni srčno želijo uvrstitve v finale, a je vprašanje, če se s tem strinjajo v moštvu Slovenskih goric. V nedeljo zatorej lahko pričakujemo pravo točo zadetkov, tudi agresivno in borbeno igro, a bodo tako kot na prvi tekmi odločale malenkosti. Predvsem zbranost ob samih zaključkih akcij in postavitvi v obrambi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke na priprave v Turčijo, tam jih čakajo tri tekme

Slovenka ženska nogometna reprezentanca se bo v drugi polovici meseca zbrala na prvi delov…