V soboto in nedeljo so dekleta odigrala peti in šesti krog državnega prvenstva v futsalu. Extremovkam je uspel zgodovinski podvig, Celjanke ostajajo nepremagane.


V soboto so dekleta odigrala peti krog ženske futsal lige. Najprej so se pomerile Celjanke in igralke Slovenskih goric. Spremljali smo lahko zelo zanimivo in dinamično srečanje, a so bile Celjanke tiste, ki so prve povedle. Ob tem naj omenimo, da se je prvi polčas končal brez zadetkov. Špoljarič je bila tista, ki je v 22. minuti srečanja zabila prvi zadetek na srečanju, a se Celjanke niso dolgo veselile, saj je izjemna Tina Paliska le tri minute kasneje dosegla izenačujoči zadetek. V zadnjih petih minutah srečanja pa je na sceno stopila izkušena kapetanka Mateja Vojsk, ki je dosegla hattrick in svoji ekipi priigrala pomembne nove tri točke.

V drugi tekmi sobotnega dne smo doživeli prijetno presenečenje. Igralke Extrema pod vodstvom trenerja Mitje Miheliča nastopajo kot prerojene, zato je bilo le vprašanje časa, kdaj bodo dekleta iz Sodražice vknjižile prvo zmago. Tokratna žrtev so bile igralke Cerkvenjaka, ki so morale priznati premoč Extremu z 2:4. Kljub temu smo spremljali dokaj izenačeno in nadvse razburljivo srečanje, a so odločale zadnje minute, ko je Simona Knavs vzela stvari v svoje roke in zabila dva zgodovinska zadetka za ŠD Extrem.

V nedeljo sta zaostalo tekmo petega kroga odigrali ekipi Slovenskih goric in Extrema. Extremovke so še enkrat več prikazale čvrsto in borbeno igro ter proti zelo zahtevnim nasprotnicam iztržile pomembno točko, s katero so se tretjeuvrščenemu Cerkvenjaku približale le na dve točki zaostanka. Kasneje je Cerkvenjak odigral dve pomembni zaporedni tekmi proti Celju in Slovenskim goricam. Kljub trudu in borbeni ter agresivni igri si igralke Cerkvenjaka niso uspele priboriti zmage. Celjanke so bile na prvi tekmi boljše z 0:3, v drugi tekmi pa so se igralke Cerkvenjaka po dveh prejetih zadetkih, ki ju je dosegla Valentina Tuš, vrnile v velikem slogu in izenačile, a so ob samem zaključku srečanja popustile in v zadnji minuti prejele zadetek, ki je bil usoden. Za zaključek uspešnega vikenda v Podčetrtku pa sta se pomerili še ekipi Celja in Extrema. Tudi tokrat so se igralke Extrema odlično zoperstavile prvakinjam, a sta zadetka Mateje Vojsk in Vanje Tanšek bila dovolj za vnovično slavje Celjank. Pri Celjankah velja omeniti kapetanko Matejo Vojsk, ki je v tem vikendu prikazala odlično igro ter skupno zabila kar štiri zadetke.

Na listi strelk tokrat ni prišlo do večjih sprememb, z 19 zadetki še naprej vodi Sergeja Kos, ki je v tem pustnem vikendu dosegla dva zadetka. Na drugem mestu z 11 zadetki vztraja Tina Paliska, na tretjem mestu pa se z odličnim strelskim učinkom bliža Valentina Tuš, zadela je osemkrat. Na ligaški lestvici tokrat ni prišlo do nobenih sprememb, le Extremovke so občutno popravile svoj točkovni izkupiček in se približale Cerkvenjaku na vsega dve točki.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mlajše selekcije Radomljank v leto 2023 vstopile z jasnim ciljem

Članska ekipa Ženskega nogometnega kluba Radomlje bo v nogometno pomlad vstopila kot tretj…