Danes so s spomladanskim delom sezone pričela tudi dekleta. Nogometašice Pomurja, Rudarja Škal, Maribora in Radomelj, sicer tudi četverice vodilnih ekip državnega prvenstva, so odigrale polfinalne tekme Ženskega pokala Slovenije.


Podobno kot v minulih letih, tudi tokrat ni prišlo do presenečenj, saj se bosta v finalu, ki ga bo 20. maja znova gostila koprska Bonifika, še četrto sezono zapored pomerile Beltinčanke in Velenjčanke. Pomurje je že zgodaj popoldne na Taboru napolnilo mariborsko mrežo, saj je prenovljeno moštvo trenerja Bojana Jančarja slavilo s kar 0:6, že v prvem polčasu je bil izid 0:4, a je ob tem potrebno dodati, da je domačo mrežo zaradi poškodbe Sare Lovrec branila Saša Peruš. Treh zadetkov se je razveselila Tjaša Tibaut, ki je po slovesu Jasmine Zelko, Tjaše Vrabel in Staše Špur za Andrejo Nikl najizkušenejša posameznica v taboru državnih in pokalnih prvakinj. Zmago so z zadetkom dopolnile še Monika Conjar, Manja Rogan, ki si je nadela tudi kapetanski trak, in Špela Rozmarič.

Radomljanke in Velenjčanke so se pomerile v večernem terminu, razplet srečanja pa je bil nekoliko tesnejši kot v Mariboru. Tudi v drugem primeru je zmaga šla v roke gostij, saj so Velenjčanke slavile z 0:2. V prvem polčasu je mrežo Radomelj, pri katerih so danes debitirale Petra Zalaznik, Ana Černelič, Lara Puc, Nina Ekić in Tara Komatar, načela Tina Marolt, kapetanka Rudarja. Končni izid je v zaključku srečanja postavila Moira Murić, zmaga pa bi lahko bila še višja, saj se je ob številnih strelih proti radomeljskim vratom še trikrat zatresel okvir vrat.

Polfinale Ženskega pokala Slovenije:
ŽNK MARIBOR 0:6 ŽNK TELEING POMURJE
Tjaša Tibaut (3x), Monika Conjar, Manja Rogan, Špela Rozmarič
ŽNK RADOMLJE 0:2 ŽNK RUDAR ŠKALE
Tina Marolt, Moira Murić

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelka Radomljank bo zaigrala za dvakratne italijanske prvakinje

Sezona 2022/23 za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex prinaša nove izzive, med njimi bo tudi …