Petra Bombek in Tanja Subotić, sodnici, ki sodita tudi prvo slovensko žensko nogometno ligo, sta bili minuli konec tedna dejavni kot delilki pravice na mednarodnem turnirju na Nizozemskem. Na turnirju so sodelovale reprezentance Nizozemske, Avstrije, Irske in Turčije.


Na Nizozemskem so se na mednarodnem turnirju zoperstavile reprezentance Avstrije, Irske, Turčije in domače Nizozemske v sklopu elitne skupine reprezentanc do 19 let. Domačinke so skupaj z Irkami osvojile prvo mesto in tako napredovale v zaključno fazo tekmovanja. Tanja Subotić je v vlogi glavne sodnice sodila na dveh tekmah in tretjo tekmo spremljala kot četrta sodnica. V tandemu s Tanjo pa je tudi Petra Bombek pripomogla k uspešnemu sojenju, saj je kot prva pomočnica Tanji Subotić svoje delo opravila z odliko. Za Petro je bil to debitantski nastop na mednarodnem prizorišču in prav zanimivo je videti, da ob ženskem nogometu, ki v zadnjih letih zelo napreduje, tudi sodnice dodajajo svoj delež k napredku le tega.

Naj omenimo, da sta obe sodnici tudi dejavni na slovenskih zelenicah in vsekakor z mednarodnimi izkušnjami pripomoreta h kvalitetnejšemu sojenju tako ženske, kot tudi moške lige. Tanja je na FIFA listo sodnic prišla leta 2005 in se lahko pohvali s številnimi mednarodnimi izkušnjami. V obdobju petih let (2009-2014) je podelila 32 rumenih kartonov ter dva rdeča kartona. Kljub debitantskemu nastopa kot pomočnica glavne sodnice, pa je Petra imela že nekaj mednarodnih izkušenj, saj je kot četrta sodnica bila prisotna v Beltincih in Lendavi v kvalifikacijah za Ligo Prvakinj in na mednarodni tekmi slovenske ženske reprezentance proti Nemčiji in Irski.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Rumenosrčne v drugem polčasu kaznovane za neizkoriščene priložnosti

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je redni del ŽNL Triglav Zdravje sklenila s porazom v Šiš…