Slovenske prvakinje jutri čaka zadnja in odločilna tekma kvalifikacijskega turnirja, varovanke Nuše Ladinek se bodo ob 17. uri v Beltincih udarile s Hibernianom.


Škotinjam po dveh zmagah – zasedba iz Edinburgha je premagala Nike in Cardiff Met – za prvo mesto zadostuje že neodločen izid, Pomurke pa potrebujejo zmago z dvema goloma razlike. Minimalno slavje bi za napredovanje zadostovalo le v primeru, če Cardiff Met ne premaga gruzijskega Nikeja, ki pa še čaka na prve točke. Valižansko-gruzijski spopad se bo ob 17. uri pričel v soboški Fazaneriji.V torkovem popoldnevu bodo vse oči uprte v Beltince. “Zdaj je usoda v naših rokah in vse je odvisno od nas. Upam, da se bo tekme udeležilo čim več gledalcev, da nas bodo podprli, z nami zadihali kot eno in nas ponesli med 32 najboljših evropskih ekip,” pred odločilno preizkušnjo turnirja pravi Anja Prša, ki je z dvema enajstmetrovkama tlakovala pot do sobotne zmage v dvoboju z Nikejem.

“Iz prve tekme smo izvlekle koristne informacije, potrebno je biti potrpežljiv, saj se igra več kot 90 minut. Treba je vztrajati, gol bo že prišel,” se je prve tekme dotaknila kapetanka Pomurja in nato spregovorila še o sobotni zmagi: “Držale smo se dogovora pred tekmo, šle smo po zmago in čimveč zadetkov. To nam je uspelo, igrale smo veliko bolje kot na prvi tekmi. Upoštevale smo navodila trenerke in izpolnile osnovni cilj, to je zmaga.”

Nuša Ladinek lahko z izjemo Vite Žolek, ki se je nesrečno poškodovala na prvi tekmi, računa na vse igralke, Škotinje bodo pogrešale Amy Gallacher. Strelka prvega zadetka na tekmi s Cardiffom bo odločilno tekmo izpustila zaradi rdečega kartona.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pomurke dobile tekmice, ki jim bodo stale na poti do Lige prvakinj

V Nyon-u je bil včeraj opravljen še žreb ženskih kvalifikacij za Ligo prvakinj. Slovenijo …