Na današnjem srečanju v Odrancih se je zbralo precejšnje število gledalcev, opaziti je bilo tudi igralski kader Teleing Pomurja s strokovnim vodstvom. Na žalost pa so danes Belgijke pokazale, da so za razred boljše nasprotnice, kar je med drugim tudi posledica večjega vložka belgijske krovne organizacije v ženski nogomet.


SLOVENIJA 0:5 BELGIJA
Strelke: Vangheluwe (3), Janssens (21), De Smet  (34), Appermont (41), Maximus (56)

Slovenija: Nemet, Jelen, Smukovič, Pijukovič, Ivanuša, Zadravec, Prašnikar, Gadnik, Kolbl, Kržan, Rozmarič. Selektorica: Tina Kelenberger.
Belgija: Odeurs, Illiano, Janssens, Baldewijns, De Smet, Vandenbussche, Velde, Appermont, Maximus, Baetens, Vangheluwe. Selektorica: Tamara Cassimon.

V tekmo so prve iz sredine igrišča krenile Slovenke, ki so takoj pritisnili na nasprotnice. Na žalost pa so tudi hitro doživele hladen tuš, ko je iz približno šestnajst metrov natančno merila Vangheluwe, Sara Nemet pa je bila nemočna. V 13. minuti tekme so preko Lare Ivanuše zapretile tudi Slovenke, vendar brez velikega dela za gostujočo vratarko. Nato so Belgijke ponovno prevzele pobudo, držale žogo v posesti in odlično širile igro na krila. Tako je v 20. minuti premoč kronala Janssens in povišala vodstvo na 0:2. Tik za zadetkom je sledil krajši premor za igralke, da se osvežijo in zatem nadaljevanje. Slovenke so nato še bolj pritisnile, bile bolj agresivne in si tudi priigrale priložnost preko Špele Kolbl, ki pa preslabo streljala in tako je gostujoča vratarka strel zanesljivo ubranila. Le minuto kasneje pa vnovična akcija Slovenk, Ivanuša je prišla do strela, dobro streljala, a se je gostujoča vratarka še enkrat več izkazala in žogo izbila preko gola v kot. Po izvajanju kota pa so si gostinje pripravile priložnost, a je tokrat Nemetova dobro posredovala. Sledila je 26. minuta in verjetno še najlepša priložnost za zadetek. Na levi strani sta akcijo začele Ivanuša in Rozmarič, ki je nato podala v samo srce kazenskega prostora, a je gostujoča vratarka še enkrat več posredovala pred eno od slovenskih igralk in ohranila mrežo nedotaknjeno. Po ponovnem pritisku Slovenk pa so tokrat Belgijke še enkrat več zadele, na 0:3 je povišala De Smet, pri tem pa je Nemetova nerodno posredovala. Na današnji tekmi je mlada obetavna vratarka Sara Nemet povsem razočarala, kar je posledično pomenilo, da je selektorica po polčasu v vrata poslala Najo Miličič.

Začetek drugega polčasa je prinesel vnovičen gol po lepi akciji belgijske reprezentance, zadela je Appermont. Sledila je ponovna akcija Belgijk z zaključkom na gol, tudi Miličičeva je nerodno posredovala, a je Smukovičeva žogo pred golovo črto izbila v avt. V 56. minuti pa še zadnji zadetek na tekmi,tudi tokrat malce nerodno posredovanje Miličičeve, kar je izkoristila Maximusova, ki je z lahkoto zatresla prazen gol in Belgijke popeljala v vodstvo z 0:5. V 61. minuti še enkrat več odlična priložnost za Janssensovo, a se je tokrat izkazala Miličičeva, ki je žogo izbila v kot. Kasneje se je igra malce umirila, Belgijke so nadzorovale igro, naše pa so z agresivno igro poizkušale priti do žoge in protinapadov. Belgijke so imele še nekaj priložnosti, a je bila Miličičeva zanesljiva. V 76. minuti tekme so si priložnost za vsaj častni zadetek pripravili tudi igralke slovenske reprezentance, a je gostujoča vratarka vnovič dobro posredovala in tako ohranila belgijska vrata na tem kvalifikacijskem turnirju zaklenjena. Omeniti velja, da je slovenska reprezentanca na današnji tekmi naredila kar enaindvajset prekrškov, kar pomeni, da igralkam za borbeno igro nimamo očitati ničesar, so pa na žalost v zaključku akcij bile premalo zbrane.

Za izjavo po tekmi smo zaprosili Laro Ivanušo, ki nam je zaupala: “V današnjo tekmo smo krenile v upanju in želji po zmagi, saj je bila to edina možnost, da se prebijemo v drugi krog kvalifikacij. Tekmo smo začele z odprtim sistemom igre, saj smo šle na vse ali nič, ker nas drugega kot zmaga ni zanimalo. Spet smo imele težave pri vzpostavitvi naše igre v prvih minutah tekme, zaradi česar smo tudi hitro prejele prvi zadetek. Potem nam drugega kot da se še bolj odpremo ni preostalo, žal pa priložnosti, ki smo jih imele nismo izkoristile. Zaradi odprtega sistema, ki smo ga igrale, pa so Belgijske izkoristile prazen prostor in nas tako porazile.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Selektor Saša Kolman ostal tudi brez Ane Milović

V naslednjih dneh bo v ospredju ženski reprezentančni nogomet, saj se skupinski del UEFA L…