Dekliška kadetska reprezentanca ima v soboto priložnost, da si z nekaj sreče zagotovi zgodovinsko uvrstitev na evropsko prvenstvo, v začetku aprila pa na Nizozemsko odhaja tudi dekliška mladinska reprezentanca.


Aprila bo na delu tudi članska izbrana vrsta, saj bodo izbranke selektorja Damirja Roba v sredo, 5. aprila, gostovale v Telki, nedaleč od Budimpešte. Reprezentanca se bo zbrala dva dneva pred tekmo, po uvodnem krogu nadaljevanja državnega prvenstva, Rob pa je danes razkril tudi seznam, na katerem pa v primerjavi s februarskim turnirjem v hrvaškem Umagu ni pretiranih sprememb. V kader se vrača Manja Benak. “Vesel sem, da imamo na voljo še eno tekmo. To bo nova priložnost za dokazovanje. Vesel pa sem, da se v krog reprezentantk uspešno vrača Manja Benak,” je za spletno stran NZS dejal Rob.

Reprezentančna vabila za tekmo z Madžarsko so tako prejela Eva Vamberger (ŽNK Olimpija), Evelina Kos (ŽNK Olimpija), Laura Škvorc (ŽNK Olimpija), Urška Žganec (ŽNK Olimpija), Kaja Eržen (ŽNK Olimpija), Manja Benak (ŽNK Olimpija), Barbara Kralj (ŽNK Radomlje), Karmen Ulbin (ŽNK Radomlje), Sonja Čevnik (ŽNK Radomlje), Monika Boh (ŽNK Radomlje), Anja Prša (ŽNK Teleing Pomurje), Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje), Manja Rogan (ŽNK Teleing Pomurje), Lara Prašnikar (1. FFC Turbine Potsdam NEM), Lara Ivanuša (Kvarnsvedens IK ŠVE), Dominika Čonč (Fortuna DAN), Kristina Erman (Twente NIZ), Mateja Zver (FC Simacek St. Pölten AVT).

To bo zadnja tekma pred žrebom kvalifikacijskih skupin za svetovno prvenstvo 2019 v Franciji, ki ga bodo v Nyonu opravili 25. aprila. Kvalifikacije se bodo začele jeseni, že junija pa bodo Slovenke odigrale dve tekmi z Albanijo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov vihar! Skrivnostni investitorji in združitev moške ter ženske ekipe

Ozračje okoli Olimpije, tudi v trenutkih, ko se zdi, da so kot iz pravljice, ne more biti …