V soboto so s sezono začela tudi dekleta. Šesterica klubov je odigrala tekme prvega kroga Ženskega pokala Slovenije, v katerem večjih presenečenj nismo bili deležni. Olimpija je krstni nastop proslavila z zmago nad Ajdovščino, Gorenjke so deklasirale Novomeščanke, na Obali pa smo lahko videli zmago Ankarana nad Krimom.


VELESOVO 10 : 2 KRKA
Smolnikar (10′), Slemc (24′, 62′, 90′), Rešek (27′), L. Kos (53′), Lombar (64′), E. Kos (67′), Rozman (82′, 84′); Jelovšek (43′, 54′)

Igralke Velesovega so pričakovano, a vseeno nekoliko visoko premagale Novomeščanke. Obe ekipi sta nastopili v mladi zasedbi. Gorenjke so v celotni tekmi narekovale tempo, edina zadetka pa so dekleta Velesovega prejela po lastni krivdi. Trener Primož Štrajhar je lahko povsem zadovoljen z dobro strelsko formo svojega moštva, zato je zmaga precejšnega pomena za dvig samozavesti pred prihajajočim prvenstvom. Omeniti velja, da Laura Slemc več kot očitno nadaljuje in stopnjuje odlično formo še iz minule sezone, saj je v sobotnem srečanju dosegla kar tri zadetke. Gostujoča ekipa ima nekaj izjemnih posameznice, a bodo morale Dolenjke še trdo garati, če bodo želele doseči odmeven rezultat v prvenstvu.

OLIMPIJA 6 : 0 AJDOVŠČINA
Murić (5′, 38′, 48′), Bizjak (9′), Marolt (37′), Mele (43′)

Novoustanovljena Olimpija je v novo sezono krenila zanesljivo. Že v prvem srečanju smo lahko videli okostje enajsterice, na katero bo v nadaljevanju sezone verjetno domači strateg Milan Petrović. Med drugim je v zeleno-belem dresu zaigrala tudi Nastja Kavčič, bivša igralka Jevnice in avstrijskega Carinthiasa. Moira Murić je še enkrat več dokazala, da gre za izvrstno napadalko, saj je zabila tri zadetke, članskega prvenca pa se je veselila mlada Neža Bizjak. Med strelke sta se vpisali še Ksenija Marolt in perspektivna Ana Mele. Igralke Olimpije so tako že v prvem polčasu postavile vse na svoje mesto, saj so vodile že s 5:0. V nadaljevanju sta priložnost za igro dobili še Tjaša Gicić in Nika Kastelic. Ajdovke so v Ljubljani nastopile z mladim moštvom, ki je predvsem v drugem polčasu nudilo dober odpor igralkam Olimpije. S tem so dekleta iz Ajdovščine dokazale, da bodo v prihajajoči sezoni še kako trd oreh.

ANKARAN HRVATINI 2 : 0 KRIM
Pasar (44′), Požar (83′)

Najtesneje je šlo v Ankaranu. V dvoboju Ankarana in Krima smo videli veliko borbenosti obeh moštev, a so izkušnje domače ekipe tokrat premagale mladost in srčnost. Gostujoča ekipa je nastopila v izredno mladi sestavi, a tudi z nekaterimi kadetskimi reprezentantkami. Domače moštvo, ki že dve sezoni nastopa v skoraj enaki postavi, se je domačim navijačem predstavilo s srčno igro, a Krimovke niso dopustile, da bi domačinke kar tako razvile svojo igro. Tako smo prvi zadetek videli šele tik pred koncem prvega polčasa, ko je Petra Pasar zabila za domače vodstvo. S tem so Ankarančanke na polčas odšle z vodstvom 1:0. Drugi polčas srečanja ni prinesel toče zadetkov, videli smo raztrgano igro, v kateri so Krimovke dale jasno vedeti, da ne bodo popustile niti za trenutek. Kljub temu je novi zadetek prišel ob koncu srečanja, ko je zadela še Monika Požar in Ankaranu priigrala napredovanje v polfinale pokalnega tekmovanja, saj je žreb določil, da bodo Primorke v četrtfinalu proste. Krimovke so lahko kljub porazu z dvignjenimi glavami zapustile Obalo in lahko že nestrpno pričakujejo prvo prvenstveno srečanje v Mariboru.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…